Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Županija nastavlja s ulaganjima u kvalitetniju zdravstvenu skrb – obnovit će se suteren Zavoda za hitnu medicinu MŽ

Datum objave: 7. rujna 2022.

Prošlog tjedna Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije dobio je dva nova vozila za sanitetski prijevoz, a danas je predstavljen projekt uređenja suterena zgrade Zavoda kojim će se dobiti prostor za edukaciju djelatnika i građana, prostor za smještaj arhivske građe, a sanirat će se i oborinske te otpadne vode.

Kako je istaknula ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Vladimira Križaj – Grabant, riječ je o investiciji vrijednoj 1.105.908,26 kuna, a iznos je u cijelosti osigurala Međimurska županija. „Zahvaljujući kontinuiranoj podršci osnivača – Županije i ulaganju u zdravstveni sustav, što u vidu financiranja dodatnih timova medicinske pomoći, obnove prostora ili nabave opreme i vozila, u Međimurju imamo zaista kvalitetan sustav hitne pomoći, a zahvaljujući ovoj investiciji omogućit ćemo našim djelatnicima i građanima dodatne edukacije.“, kazala je ravnateljica dodavši da je edukacija djelatnika iznimno bitna te da djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije redovito obavljaju vježbe, edukacije i predavanja, no za to im je potreban i adekvatan prostor.

Radove uređenja suterena izvodit će tvrtka Team građenje d.o.o. čiji je direktor Igor Hoblaj pojasnio da će se izvršiti zamjena keramike, sanitarija, unutarnje rasvjete, grijanja te će se preraditi prostorije.

Obnovom će se dobiti prostor za kvalitetne edukacije djelatnika Zavoda i građane

 „S obzirom na to da je Zavod za hitnu medicinu smješten unutar zgrade Županijske bolnice Čakovec, prvenstveno nam je bio cilj iskoristiti energetsku obnovu bolnice koja je u tijeku te uklopiti rekonstrukciju suterena. Želimo djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu, koji rade pod iznimnim profesionalnim stresom, stvoriti što bolje uvjete za rad te im omogućiti kvalitetnije usavršavanje, a namjera nam je i da u budućnosti Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije bude nastavni centar za ovaj dio Hrvatske.“, istaknuo je župan Međimurske županije Matija Posavec naglasivši značaj usavršavanja i edukacija kako bi liječnici i zdravstveno osoblje bili u korak sa svim trendovima i novitetima koji se podrazumijevaju u adekvatnom i kvalitetnom liječenju.

Obnova suterena Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije bit će odrađena do 12. mjeseca ove godine, nakon čega slijedi opremanje prostora, a završetkom energetske obnove Zavod će imati moderne prostorije s obzirom na to da su prizemlje i 1. kat Paviljona 2 u kojem je smješten Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije u potpunosti adaptirani i uređeni 2020. godine za potrebe Djelatnosti sanitetskog prijevoza i uprave Zavoda, a vrijednost tih radova iznosila je 1.847.927,81 kunu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content