Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Prvi dan škole za 1 116 međimurskih prvašića, župan Posavec poželio svim učenicima sretnu i uspješnu novu školsku godinu

Datum objave: 5. rujna 2022.

Školsko zvono zazvonilo je danas u četrdesetak osnovnih i srednjih škola u Međimurskoj županiji te označilo početak nove školske godine za oko 13 100 osnovnoškolaca i srednjoškolaca. Ove školske godine u klupe je po prvi puta sjelo i 1 116 prvašića koji su s nestrpljenjem dočekali prvi dan škole.

Prigodan program za 54 prvašića i njihove roditelje pripremljen je u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu gdje su ih, uz domaćine ravnatelja Mladena Beuka i djelatnike škole, pozdravili župan Međimurske županije Matija Posavec i načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović.

Sretnu i uspješnu školsku godinu učenicima je poželio župan Posavec: „Dragi učenici, na pragu još jedne školske godine želim vam sreću i uspjeh u ovom novom zanimljivom putovanju u vašim životima. Vjerujem da ćete i u ovoj školskoj godini ponovno pokazati marljivost, upornost i snalažljivost te uz pomoć roditelja, učitelja i profesora ostvarili svoje ciljeve.“

Međimurje ove godine u sustavu osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja bilježi stotinjak učenika više, a Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića u Svetom Jurju na Bregu također bilježi porast broja učenika što posebno veseli ravnatelja Beuka i načelnika Nagrajsalovića. „Od ove godine u matičnoj školi imamo jednosmjensku nastavu zahvaljujući dogradnji i adaptaciji koja je odrađena, a uvođenje jednosmjenske nastave planirano je i u Područnoj školi u Zasadbregu koja će se adaptirati i obnoviti. Naši učenici imaju odlične uvjete rada i vrlo smo ponosni na smjer razvoja naše škole.“, kazao je ravnatelj Beuk.

Osnovna škola u Svetom Jurju na Bregu ogledni je primjer kakvo obrazovanje želimo u Međimurju u svim školama – od infrastrukture za jednosmjensku nastavu i cjelodnevni boravak, do školske sportske dvorane i svih potrebnih uvjeta kojima se našim učenicima omogućuju kvalitetni uvjeti za rad i boravak u školi.“, zaključio je župan Posavec.

Sve osnovnoškolce u Međimurju dočekali su udžbenici, a za sve učenike osnovnih i srednjih škola osiguran je financirani prijevoz i osigurani asistenti. Ovog tjedna Međimurska županija objavit će javni poziv za 300 kuna jednokratne financijske potpore učenicima srednjih škola za nabavu radnih materijala, a učenicima su na raspolaganju i brojne stipendije, potpore, besplatni sportski sadržaji i centri izvrsnosti. Jedinstven je to model ulaganja u obrazovanje kojim Međimurska županija u suradnji s općinama i gradovima nastoji maksimalno rasteretiti troškove roditelja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content