Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

26. Međunarodni karate turnir „Međimurje Open“ okupio više od 1000 natjecatelja iz 12 europskih država

Datum objave: 3. rujna 2022.

U sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec u organizaciji Karate kluba Globus, danas je otvoren 26. Međunarodni karate turnir „Međimurje Open“ koji je okupio najbolje karatiste iz regije. Na turniru sudjeluje 1008 natjecatelja iz 112 klubova iz 12 država - Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Francuske, Mađarske, Italije, Srbije, Slovenije, Slovačke, Ukrajine i Hrvatske. Natjecanja se održavaju u katama i borbama, a sudi veliki broj sudaca od kojih većina međunarodnih.

Organizaciju Karate turnira Međimurje Open pokrenuo je prije 26 godina poznati međimurski i hrvatski karate majstor Vlado Bošnjak koji je imao viziju da turnir s vremenom postane jedan od najboljih karate turnira u Hrvatskoj. Više od četvrt stoljeća kasnije sa sigurnošću možemo reći da  Međimurje Open već dugo nosi titulu jednog od najkvalitetnijih karate turnira u regiji.

26. Međunarodni karate turnir „Međimurje Open“ izborni je turnir za nacionalne reprezentacije kadeta, juniora i mlađih seniora za Svjetsko prvenstvo Turskoj koje će se održati u listopadu.

Pozdravne govore na početku turnira održali su predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman, te župan Međimurske županije Matija Posavec koji je otvorio turnir „Izuzetno mi je drago što je danas s nama Enver Idrizi, bivši hrvatski karate reprezentativac, europski prvak, dvostruki doprvak i zlatni na Svjetskom kupu u najjačoj svjetskoj konkurenciji. Neka vam on bude motivator, da kroz sport i karate budete uspješni ljudi, predstavnici i promotori svoje države i svoje regije. Želim svim karatisticama i karatistima dobar nastup danas i dobro nam došli u Međimurje - Europsku regiju sporta,“ rekao je župan Posavec.

Predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek, čestitao je organizatorima na čak 26 uspješno organiziranih turnira, te istaknuo kako su danas Međimurje i Čakovec centar hrvatskog karate sporta. „Hrvatski karate savez s brojem osvojenih odličja lider je karate sporta u ovom dijelu regije.“ Državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman čestitala je uspješnoj organizaciji 26. Međunarodnog turnira, te svim karatistima poželjela puno sreće. Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini poželjela je svim sudionicima ugodan boravak u Čakovcu „Svim sportašima i sportašicama želim puno sreće, posebno onima koji će osigurati svoju kartu za Svjetsko prvenstvo koje predstoji u Turskoj.„

Turnir je otvoren uz pozdrav sudaca pod vodstvom glavne sutkinje turnira Ivane Šoić.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content