Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

IV. Sportske igre mladih dijabetičara u organizaciji Međimurskih slatkiša – sportom i druženjem do zdravih navika

Datum objave: 28. kolovoza 2022.

Veselo sportsko druženje održano je u Accredo centru u Zasadbregu, gdje su održane IV. Sportske igre mladih dijabetičara u organizaciji Međimurskih slatkiša, udruge koja okuplja djecu oboljelu od dijabetese i njihove roditelje.

Sportske igre postaju već tradicionalno druženje Međimurskih slatkiša koje okuplja ne samo njihove članove, već i članove prijateljskih udruga iz cijele Hrvatske koji su se tijekom vikenda upoznali s ljepotama Međimurja. Ovogodišnje druženje okupilo je 80-ak sudionika, a pozdravio ih je župan Međimurske županije Matija Posavec koji podupire rad udruge od njenog osnivanja. Tajnica udruge Suzana Mutvar predstavila je županu brojne aktivnosti kojima nastoje podići svjesnost građana o šećernoj bolesti te olakšati oboljelima, posebice djeci, život s ovom bolešću. Jedna od aktivnosti u koju će se uključiti i Međimurska županija je tiskanje priručnika o prevenciji dijabetesa i savjetima na koji način se nositi s ovom bolešću, a koji će biti namijenjen djeci i njihovim roditeljima.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content