Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Prvenstvo Međimurske županije u košarci

Datum objave: 27. kolovoza 2022.

Vanjsko igralište kod Macanovog doma danas je poprište 3x3 turnira u uličnoj košarci prema FIBA pravilima. Projekt je to u organizaciji Košarkaškog saveza Međimurske županije kojim nastoje promovirati uličnu košarku i obogatiti košarkašku sezonu za sve uzraste.

Tridesetak ekipa svih dobnih kategorija danas sudjeluje na 3. Prvenstvu Međimurske županije u košarci na tri odvojena terena prilagođena uzrasnim kategorijama. U sklopu turnira uz nagrade za najbolje ekipe, bit će organizirano natjecanje u zakucavanju, gađanju trica i slobodnih bacanja za najmlađe, natjecanja za gledatelje, prezentacija škole košarke i urbanih sportova.

Projekt je podržala i Međimurska županija, koja ove godine ponosno nosi titulu Europske regije sporta te je nabavila sportsku podlogu, mobilne koševe, lopte i potrebnu opremu.

Turnir su službeno otvorili župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini te su uz ambasadora projekta Međimurje - Europske regije sporta i našeg proslavljenog gimnastičara Filipa Udea, bodrili najmlađe ekipe koji su u prijepodnevnim satima odmjerili snage i uživali u haklu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content