Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Sadržajnom svečanom sjednicom Općinskog vijeća započeli Dani Općine Pribislavec

Datum objave: 24. kolovoza 2022.

Jutarnjom budnicom i svečanom sjednicom Općinskog vijeća u srijedu, 24. kolovoza 2022. godine započeli su ovogodišnji Dani Općine Pribislavec. Osnovana 2002. godine, Općina Pribislavec već 14. godinu povodom Dana Općine obilježava Feštetićeve dane, a ove godine proslavila je i 20 godina od osnivanja kao samostalne jedinice lokalne samouprave.

Pozdravne riječi na samom početku svečanosti uputili su najmlađi, polaznici Dječjeg vrtića Žibeki iz Pribislavca Borna Bakoš, Noa Balog, Maša Juričan, Ela Cilar Horvat i Mila Ladić koji su okupljenima poželjeli toplu dobrodošlicu.

Brojne uzvanike pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Općine Pribislavec Zoran Tomašić koji je u svom govoru zahvalio mještanima na podršci, konstruktivnim savjetima i ukazanim problemima, stručnim i komunalnim službama te vijećnicima i vijećnicama na suradnji: „Ostvarimo našoj djeci okruženje dostojno njihovih snova, nada i potencijala.

Povuče li se paralela s prethodnom godinom, u proteklih se godinu dana napravilo dosta, ali još uvijek malo prema onome što predstoji, istaknuo je načelnik Općine Pribislavec Matija Ladić pritom spomenuvši neke od odrađenih i planiranih projekata. Završena je druga faza rekonstrukcije pješačko-biciklističke staze u općini i ovih se dana završava s javnom nabavom za preostale dvije faze. Uređuju se prometnice, započelo se s rekonstrukcijom Ulice Antuna Mihanovića. Radi se na sanaciji divljih odlagališta u romskom naselju, za što je iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost bespovratno alocirano gotovo 3 milijuna kuna, pred implementacijom je asfaltiranje malonogometnog igrališta u sportskom kompleksu NK-a Polet, a radi se i na izmjenama prostornog plana.

Župan Posavec načelniku uručio Sporazum o suradnji na revitalizaciji dvorca Feštetić kojim se Županija obvezuje da će projekt voditi u najboljem interesu mještana Općine Pribislavec

Pribislavec ima velik potencijal i svima nam je želja da se općina dalje razvija i raste. Na Pribislavec se nastavljaju čakovečka gospodarska zona istok i Centar znanja Međimurske županije, a uz novu zaobilaznicu to će područje dobiti veliki zamah u otvaranju novih radnih mjesta. Uspjeli smo izgraditi novu školsku zgradu, no sada je vrijeme da dvorac Feštetić – Kaštel obnovimo i da mu vratimo stari sjaj koji zaslužuje, kao što smo to učinili sa Starim gradom Čakovec.“, kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je načelniku Ladiću uručio Sporazum o suradnji na revitalizaciji dvorca Feštetić.

Zajedničkim snagama Županije i Općine pretvorit ćemo dvorac Feštetić u atraktivnu turističku destinaciju, a o svim idejama i odlukama, glavnu će riječ imati mještani Pribislavca.“, dodao je župan.

Svečanoj sjednici nazočili su i zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak te saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek koji su uputili pohvale na dobrom radu i smjeru razvoja općine. Među uzvanicima bili su i saborska zastupnica Boška Ban Vlahek, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Ivica Baksa, predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Josip Varga, načelnici susjednih općina, župnik Marko Rac, ravnatelj Osnovne škole Vladimira Nazora Pribislavec Bruno Matotek, predstavnici općinskih udruga te društvenog, političkog i kulturnog života Pribislavca i Međimurja.

Josip Vučak, Josip Žganec i posthumno Stjepan Oreški dobitnici općinske Plakete, zahvalnice uručene Alenki Oreški i Ervinu Šoltiću

Dodijeljene su i plakete Općine Pribislavec, i to dugogodišnjem profesoru u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pribislavec, inicijatoru i koautoru teksta za prvu himnu NK Polet te aktivistu u sportskom životu općine Pribislavec Josipu Vučaku, sportskom aktivistu koji je s nekolicinom entuzijasta izradio prve koševe u dvorani Zadružnog doma, aktivnom igraču, a kasnije i treneru KK „Pribislavec“; jednom od osnivača, prvom predsjedniku, treneru svih selekcija ŽOK-a „Kaštel“ te jednom od inicijatora turnira odbojke na pijesku pod nazivom „Pješčana oluja“ Josipu Žgancu te posthumno Stjepanu Oreškom, velikom humanitarcu i volonteru, koji je svoje tijelo prije smrti odlučio darovati u medicinske svrhe.

Zahvalnice Općine Pribislavec dodijeljene su jednoj od osnivačica i članici KUD-a Kaštel Pribislavec unatrag 24 godine koja svojim znanjem i trudom njeguje kulturnu baštinu Međimurja te osnivačici dječje folklorne skupine čija je voditeljica 20 godina Alenki Oreški i perspektivnom i ambicioznom mladom sportašu, karatistu koji trenira za KK Globus Čakovec i niže brojne uspjehe na razini Hrvatske i šire Ervinu Šoltiću.

Prekrasnim izvedbama svečanost su zaokružili nastupi ŽVS Pučpuljike i KUD-a Kaštel Pribislavec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content