Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Zavjetna procesija u čast sv. Roku u znaku oproštaja od župnika vlč. Matije Vonića

Datum objave: 16. kolovoza 2022.

I ove godine niz različitih sadržaja odvijao se od 13. do 16. kolovoza u Draškovcu, u okviru tradicionalne manifestacije „Rokovo u Međimurju“ kojom je obilježena 262. godišnjica zavjeta svetom Roku, 243. godišnjica izgradnje župne crkve i 233. godišnjica osnutka župe sv. Roka.

Središnje euharistijsko slavlje, održano na sam blagdan sv. Roka, predvodio je preč. Franjo Biškup, duhovnik časnih sestara u Varaždinu, uz koncelebraciju međimurskih svećenika. Misnom slavlju prethodila je svečana procesija koju su predvodili članovi Udruge prijatelji svetog Roka, a održan je i "Draškovski sejem" na kojem su predstavljeni autohtoni međimurski proizvodi.

Ovogodišnje Rokovo obilježio je oproštaj mještana i vjernika od župnika župe svetog Roka vlč. Matije Vonića, koji se nakon 17 godina oprašta od svojih župljana. U znak priznanja i zahvalnosti za nesebično pastoralno djelovanje, njegovanje zavjetne svetkovine svetog Roka te za doprinos u razvoju i općem napretku društva provođenjem duhovne srbi za vjernike i stanovnike Draškovca i Međimurske županije, župan Matija Posavec uručio mu je Povelju Međimurske županije.

Riječi zahvale župniku Voniću uputili su i župljani koji su mu zahvalili što je tijekom svih godina svog rada s osmijehom dočekao svakog vjernika i hodočasnika. „I da tisuću puta kažemo hvala bilo bi premalo za svaki kilometar koji ste prošli, za svaki trud, posao i muku koju ste dali za ovu manifestaciju. Kaže se da nitko nije nezamjenjiv, no neki koji odu mnogo nedostaju..neka Vas za sve ovo dobri Bog nagradi, a sveti Rok na Vašem daljnjem putu prati.“, od srca su mu poručili.

Zahvale župniku uputili su i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina i predsjednik Mjesnog odbora Draškovec Nino Marđetko.

Fotografije: Međimurska županija/VIPRO

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content