Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Diljem Međimurja misna slavlja za blagdan Velike Gospe

Datum objave: 15. kolovoza 2022.

Diljem Hrvatske danas se obilježava blagdan Velike Gospe kada mnoštvo vjernika hodočasti u mnogobrojna marijanska svetišta u čast Blažene Djevice Marije, zaštitnice hrvatskog naroda. Diljem naše županije svetkovina Velike Gospe slavi se duhovnom obnovom i koncelebriranim svetim misama. Posebno svečano danas je bilo u Svetištu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Svetoj Mariji jednom od najstarijih svetišta u Međimurskoj županiji gdje se okupio najveći broj hodočasnika da se poklone Mariji u svome duhovnom miru i molitvi.

Dan Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo u Svetoj Mariji započeo je trodnevnom duhovnom obnovom, a dan uoči blagdana svetu misu predvodio je varaždinski biskup Bože Radoš nakon čega je mjestom krenula procesija sa svijećama. Jutarnju svetu misu na sam blagdan predvodio je župnik vlč. Mirko Pilaj, dok je središnje misno slavlje predvodio župnik župe u Šenkovcu vlč. Antun Štefan.

Euharistijskoj svečanosti prisustvovao je i župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik župana Josip Grivec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek, načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić kao i mnogi drugi predstavnici društvenog i kulturnog života iz općine i okolice.

Svečano je bilo i u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo u Belici, gdje je svečano euharistijsko slavlje predvodio župnik župe iz Koprivnice vlč. Ivica Puškadija, uz koncelebraciju brojnih župnika iz međimurskih dekanata. 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content