Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

DVD Pribislavec proslavio okruglih 100 godina postojanja

Datum objave: 13. kolovoza 2022.

Svečanom sjednicom, mimohodom te podjelom priznanja članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pribislavec, u subotu, 13. kolovoza 2022. godine, proslavili su okruglu obljetnicu - 100 godina postojanja.

Vatrogastvo kao stručni, humani, najorganiziraniji i najbrojniji dio sustava obrane od požara, u Međimurju kontinuirano djeluje od 1875. godine, a dobrovoljno vatrogasno društvo Pribislavec osnovano je 20. rujna 1921. godine, i danas broji više od 40 članova, a kroz cijelo vrijeme ima značajan utjecaj na društveni život Pribislavca i okolice.

Prigodnoj svečanosti na ovu veliku obljetnicu za vatrogastvo Pribislavca i Međimurja odazvali su se župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Pribislavec Matija Ladić, predsjednik gradskog vijeća Grada Čakovca Josip Varga, tajnik vatrogasne zajednice Međimurske županije Nikola Besedić, zamjenik predsjednika vatrogasne zajednice grada Čakovca Srećko Mrazović, predstavnici kluba vatrogasnih veterana Međimurske županije Vladimir Jambor i Florijan Dolar, župnik Župe Svetog Florijana u Pribislavcu vlč. Marko Raca,  župnik Župe Mala Subotica vlč. Tomislav Kos te predstavnici mnogobrojnih vatrogasnih društava.

Petar Hajdinjak, predsjednik DVD-a Pribislavec u prigodnom obraćanju izrazio je zahvalnost osnivačima DVD-a, te istaknuo kako se kroz povijest, a tako i danas, članovi DVD-a trude biti na pomoći svima kojima je pomoć potrebna. Zapovjednik DVD Pribislavec David Dodlek čestitao je svim članovima na nesebičnom angažmanu s obzirom da to da su ustrojeni na dobrovoljnoj bazi, no uvijek spremni odazvati se svakom pozivu u cilju zaštite i spašavanja osoba i imovine, dok je načelnik Općine Pribislavec Matija Ladić istaknuo snažnu podršku Općine radu društva te pomoć pri nabavci opreme koja im je potrebna u njihovom svakodnevnom radu.

 „100. godina postojanja DVD-a Pribislavec govori o ustrajnosti, uspješnosti, radu i trudu svih članova, i čestitam Vam na tome. Ponosni smo na sva naša vatrogasna društva kojih u Međimurju ima 88. Uvijek ste spremni pomoći u svakoj situaciji i time pokazujete kako vatrogastvo nije poziv, već način života. Na tome vam veliko hvala“ , rekao je župan Posavec i čestitao Antunu Krištofiću, najstarijem članu DVD-a Pribislavec na punih 60 godina aktivnog rada u vatrogastvu.

Tijekom svečane sjednice podijeljena su odlikovanja, zahvalnice i priznanja pojedincima koji su u 10, 20 ili 30 godina dali svoj aktivni doprinos radu društva, te institucijama i sponzorima koji su pomogli u razvoju vatrogastva na području općine Pribislavec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content