Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

I u novoj školskoj godini osigurani pomoćnici za učenike u osnovnim i srednjim školama u Međimurskoj županiji

Datum objave: 11. kolovoza 2022.

S ciljem pružanja potpore uključivanja učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske i srednjoškolske ustanove kojima je osnivač Međimurska županija, i u novoj školskoj godini provodit će se projekt „Škole jednakih mogućnosti u Međimurskoj županiji“. Potrebnu potporu i pomoć učenicima s teškoćama u razvoju pružat će pomoćnici u nastavi i stručni komunikacijski posrednici kako bi učenicima poboljšali njihova obrazovna postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje. Ciljana skupina su učenici s teškoćama u razvoju uključeni u osnovnoškolske i srednjoškolske programe koji svladavaju nastavni plan i program škole, ali imaju teškoće koje ih sprječavaju u funkcioniranje bez pomoćnika u nastavi ili stručnog komunikacijskog posrednika.

Ukupna vrijednost projekta je 2.944.617,00 kuna od čega su 90% bespovratna sredstva, a 10% sufinancira Međimurska županija kao nositelj projekta. Projekt se provodi od 2014. godine u okviru Operativnog programa Europskog socijalnog fonda  “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.” temeljem poziva “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza V.”

Kroz projekt zaposlit će se 65 pomoćnika, odnosno komunikacijskih posrednika koji će pružiti pomoć i podršku 67 učenika s teškoćama u razvoju u 18 osnovnih i 5 srednjih škola kojima je osnivač Međimurska županija.

Škole uključene u projekt kao projektni partneri su: OŠ Belica, OŠ Donja Dubrava, OŠ Donji Kraljevec, OŠ Draškovec, OŠ dr. Ivana Novaka Macinec, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, OŠ Mursko Središće, OŠ Nedelišće, OŠ Orehovica, OŠ Podturen, OŠ Prelog, OŠ Vladimira Nazora Pribislavec, OŠ Selnica, OŠ Strahoninec, OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu, OŠ Sveti Martin na Muri, OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec, OŠ Štrigova, Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, Gospodarska škola Čakovec, Graditeljska škola Čakovec i Tehnička škola Čakovec.

U projekt „Škole jednakih mogućnosti u Međimurskoj“ uključit će se i škole kojima je osnivač Grad Čakovec, i to I. osnovna škola Čakovec, II. osnovna škola Čakovec, III. osnovna škola Čakovec, Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec, OŠ Ivanovec, OŠ Kuršanec te ČakRa d.o.o., a vrijednost projekta iznosi 2.310.391,80 kuna, dok će grad Čakovec provedbu projekta sufinancirati za 15%.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content