Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dodijeljena priznanja zaslužnim pojedincima te uspješnim učenicima i studentima povodom Dana općine Sveta Marija, Magdalena Kvakan nagrađena najvišim općinskih priznanjem

Datum objave: 10. kolovoza 2022.

Brojnim manifestacijama obilježavaju se Dani Općine Sveta Marija, koji završavaju poznatim prošćenjem i vjerskom proslavom blagdana Velike Gospe 15. kolovoza. Središnji događaj svečana je sjednica Općinskog vijeća održana 9. kolovoza u punoj dvorani tamošnjeg Doma kulture.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenikom Josipom Grivcem, predsjednik Županijske skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, gradonačelnik grada Preloga Ljubomir Kolarek,  državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman, župnik Mirko Pilaj, općinski vijećnici, načelnici susjednih općina, kao i gosti iz Republike Mađarske te čelnici javnih poduzeća i ustanova.

Okupljene je pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Dražen Šulj, a načelnica Đurđica Slamek istaknula je da je napredak u općini tijekom njenih 25 godina postojanja velik: „Hrabrim koracima idemo naprijed, a trenutno se provode neki od najvažnijih projekata za općinu. Aglomeracija, asfaltiranje ulica, a konačno ćemo dobiti i novu sportsku školsku dvoranu. Uz to, planiramo energetsku obnovu škole, dogradnju vrtića i izgradnju pješačko-biciklističke staze između Donjeg Mihaljevca i Svete Marije. Imamo bezbroj mogućnosti koje se mogu realizirati, a moramo se snažnije okrenuti turizmu i turističkim potencijalima koje donje Međimurje nudi.“

Čestitke povodom Dana općine svim mještanima izrazio je župan Posavec koji je poručio da su projekti koji se provode na području Svete Marije još jedan dokaz kako se u Međimurskoj županiji svaka sredina ravnomjerno razvija. Osvrnuo se na uspješne mlade učenike i studente s područja općine koji su ostvarili izvrsne rezultate te je uputio čestitke svim dobitnicima općinskih priznanja.

Plaketom Općine nagrađena je Magdalena Kvakan za dugogodišnji rad i doprinos u društvenom životu općine. Magdalena Kvakan predsjednica je Podružnice umirovljenika Sveta Marija, a cijeli je svoj život aktivno sudjelovala u aktivnostima svoje zajednice.

Općinsko priznanje primili su Antun Mustač, Ivan Pongrac i Stolnoteniski klub Sveta Marija.

Nagrađen su i učenici osnovne škole koji su svih osam razreda završili s odličnim uspjehom, a to su Rea Mustač, Valentina Erdelji, Fran Peter, Jana Kečkeš, Iva Hunjadi, Filip Poljak i Leonarda Gašparić.

Općina Sveta Marija novčanom nagradom nagradila je i učenike koji su na osnovnoškolskim natjecanjima ostvarili iznimne rezultate, a to su: Dino Erent za osvojeno 1. mjesto na Županijskom natjecanju mladih tehničara u području Strojarskih konstrukcija i Iva Hunjadi za osvojeno 2. mjesto na Županijskom natjecanju mladih tehničara u području Elektronike.

Nagrađeni su učenici srednjih škola koji su na kraju školske godine ostvarili prosjek ocjena 5,0, a to su: Nikola Mustač, učenik 2. razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec i Gabriel Kvakan, učenik 3. razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. Također, nagrađeni su i studenti čini je uspjeh u školskoj godini 2020./2021. veći od 4,5. – Patricia Pavlic, Lara Poljak, Nikolina Ban i Luka Mustač.

Nagrađeni su učenici i studenti koji su iz područja kulture, sporta, znanosti i drugih područja u izvannastavnim natjecanjima osvojili 1. Mjesto. Iznimne rezultate ostvarili su Tino Panić koji je osvojio 1. mjesto na Svjetskom kupu u karateu u Poreču, Lana Kranjec osvojila je1. mjesto pojedinačno na završnici Kupa Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak i Lana Komorski osvojila je 1. mjesto na završnici Kupa Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak.

Posebnu nagradu dobio je Zdravko Orehovac, član Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca koji je sa svojom ekipom osvojio 1. mjesto na vatrogasnoj olimpijadi u Celju.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Tena Panić, Dječji crkveni zbor „Marijina djeca“ i Tamburaški sastav „Pomurske žice“ iz Sumartona.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content