Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za utorak, 2. kolovoza 2022.

Datum objave: 2. kolovoza 2022.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađena su 73 uzorka, od čega je evidentirano 44 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 60,2% pozitivnih od broja testiranih. Brzim antigenskim testiranjem potvrđeno je 13 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2. Iz drugih županija javljeno je da je PCR-om dokazan SARS-Cov-2 kod 3 osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji. Na temelju kliničke slike, virus SARS-CoV-2 dijagnosticiran je kod 2 osobe.

U protekla 24 sata oporavilo 138 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 566. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 129 236 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 30 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 9 pacijenata, otpuštene su 4 osobe. Nema preminulih osoba.

Cijepljenje će se ovaj tjedan održati u četvrtak, 4. kolovoza od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content