Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Tijekom ljeta potpuno vanjsko i unutarnje uređenje sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec koje će dijelom sufinancirati Ministarstvo turizma i sporta

Datum objave: 1. kolovoza 2022.

Prošlog je ljeta sportska dvorana Graditeljske škole Čakovec dijelom dobila novi vanjski sjaj obnovom fasade, a s ciljem da se podigne standard i uvjeti jednog od najvećih sportskih objekata u Međimurju kojeg osim učenika koriste i brojne sportske udruge,Međimurska županija kreće u projekt obnove unutrašnjosti dvorane, kao i nastavkom vanjskog uređenja zgrade.

Početkom kolovoza tako će krenuti radovi na obnovi istočne i južne strana te kotlovnice čime će završiti vanjsko uređenje sportske dvorane, a u međuvremenu će se provesti postupak javne nabave za unutarnje uređenje.

Opremit će se i obnoviti glavno borilište, svlačionice te sanitarne prostorije. Projekt obnove kandidiran je na natječaj Ministarstva turizma i sporta za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, a danas, u ponedjeljak, 1. Kolovoza 2022.godine, je u Zagrebu potpisan Ugovor putem kojeg će Ministarstvo sufinancirati obnovu u iznosu od 662.993,35 kuna, dok će preostala sredstva osigurati Međimurska županija. Ugovor su zajednički potpisali župan Međimurske županije Matija Posavec i državni tajnik za sport Tomislav Družak. Ovo je objekt gdje se održava najviše sportskih događaja u cijeloj Međimurskoj županiji, koja od ove godine s ponosom nosi titulu Europske regije sporta, stoga je sanacija i opremanje dvorane nužno kako bi unutrašnjost bila sigurna i zadovoljavajuća za sve korisnike. Potpisivanjem Ugovora i daljnjim ulaganjem Županije ukupna investicija u obnovi sportske  dvorane Graditeljske škole Čakovec dosegnuti će ukupni iznos od oko 2 milijuna kuna.

Osim obnove unutrašnjosti sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec, kroz natječaj Ministarstva sufinancirat će se i opremanje vanjskog višenamjenskog igrališta u Dekanovcu u iznosu od 204.791,04 kuna, rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta u Prelogu u iznosu od 624.000,00 kune, te rekonstrukcija sportskog borilišta s izgradnjom popratnih sportskih prostorija s mini tribinom u Murskom Središću u iznosu od 850.000,00 kuna.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content