Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Donjem Vidovcu održana tradicionalna manifestacija - Lov na zlatarski prsten

Datum objave: 23. srpnja 2022.

Moto nautički klub „Vidovski zlatari“ i ove je godine organizirao atraktivno natjecanje Lov na zlatarski prsten. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Općine Donji Vidovec, te su tom prigodom otvorenju prisustvovali župan Međimurske županije Matija Posavec i zamjenik župana Josip Grivec.

Manifestacija je započela mimohodom dravskih čamaca u pratnji limene glazbe kroz Donji Vidovec do kanala hidroelektrane gdje se održalo natjecanje. Članovi Moto nautičkog kluba „Vidovski zlatari“ ponovno su se iskazali kao odlični domaćini, a posjetiteljima i natjecateljima dobrodošlicu je poželio  predsjednik kluba Nenad Lukša. Da je Lov na zlatarski prsten manifestacija koja se ne propušta  svojim dolaskom potvrdila je i državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman.

Načelnica općine Bojana Petrić svim je sudionicima poželjela sreću u nadmetanju u alki, a zajedno sa županom, zamjenikom i državnom tajnicom sudjelovala je i u revijalnom natjecanju te tako i službeno otvorila natjecanje.

U gađanju alke sudjelovalo je 17 ekipa, a najspretnija je bila ekipa Fljojsari  u sastavu Darko Punčikar, Tomislav Glavak i Mijo Kolarić, ekipa Kumovi - Damjan Rebrek, Boris Embreuš i Vilim Andrlon osvojila je drugo mjesto, dok je treće mjesto pripalo ekipi Lovci u sastavu Miro Cenko, Siniša Podravec i Tihomir Dominić.

Osim gađanja alke, posjetitelji su mogli uživati u panoramskoj vožnji čamcem kao i prezentaciji ispiranja zlata, zanimljivog sadržaja nije nedostajalo,a druženje se odužilo tijekom cijelog dana.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content