Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Štrigova obilježava Dan Općine - na svečanoj sjednici dodijeljena priznanja najuspješnijim učenicima

Datum objave: 23. srpnja 2022.

Povodom Dana Općine i blagdana svete Magdalene, zaštitnika Župe i Općine, u Štrigovi je održana svečanost otvorenja vidikovca na Mađerkinom bregu, ali i sjednica Općinskog vijeća koja je bila prilika da se na proteklu godinu ali i buduće planove osvrnu predsjednica Općinskog vijeća Blaženka Heric te načelnik Stanislav Rebernik.

Kao i svake godine, dodijeljene su nagrade najboljim učenicima Osnovne škole Štrigova, pa su tako za odličan uspjeh u osmogodišnjem obrazovanju nagrađeni: Fran Sabolčec, Tin Žižek, Sara Korošić, Jakov Ladić, Aleksandar Majhen, Gracie Slokan i Luka Vranović.  

Nagrađene su i šahistice OŠ Štrigova: Lucija Heric, Vita Čavničar, Kjara Čavničar, Anamarija Petek i Mariyeta Škorjanec koje su se plasirale na državno prvenstvo u šahu.

Članovi karate kluba Štrigova sudjelovali su na europskom prvenstvu u karateu gdje su postili odlične rezultate- Petar Jurković prvo mjesto, Mia Brezovački drugo mjesto, Grgur Mesić treće mjesto, Kevin Zadravec treće mjesto. Ana Šinko osvojila je treće mjesto u kategori – kate i borbe, kadetkinje, Fran Sabolčec treće mjesto – borbe, kadeti, a Aleks Šinko treće mjesto – borbe, juniori.

Svečanoj sjednici i otvorenju vidikovca na Mađerkinom bregu nazočili su župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik župana Josip Grivec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak, savjetnica za međunarodnu suradnju Hrvatske turističke zajednice Olivera Šarić, zamjenik župana Općine Raskrižje Denis Baumgartner, mađarski partneri na projektu dr. Szűcs Bálint Márton dr. i Bizzer András, te načelnici susjednih općina, predstavnici političkog, društvenog i gospodarskog života Međimurja kao i mnogi mještani.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content