Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dodjela potpora za ublažavanje posljedica tuče

Datum objave: 22. srpnja 2022.

S ciljem da se međimurskim poljoprivrednicima ublaže i djelomično uklone posljedice štete koju su pretrpjeli uslijed prirodne nepogode tuče, Međimurska županija otvorila je Javni poziv za dodjela potpora male vrijednosti poljoprivrednicima. 

Međimurje je 25. svibnja 2022. godine zahvatilo olujno nevrijeme praćeno tučom koje je najviše pogodilo područje gradova Mursko Središće i Prelog i općine Sveta Marija, te 27. svibnja 2022. godine područje općina Mala Subotica i Orehovica.

Pozivaju se poljoprivredni proizvođači s područja pogođenih prirodnom nepogodom – tučom, a koji su prijavili štete na poljoprivrednim kulturama, da podnesu Zahtjev za dodjelu potpora male vrijednosti za ublažavanje posljedica prirodnih nepogoda Upravnom odjelu za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Međimurske županije.

Prihvatljivi korisnici su poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivrednika i/ili Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava sa štetama na neosiguranoj poljoprivrednoj proizvodnji i koji su prijavili štetu sukladno odredbama Zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda.

Potpora se dodjeljuje u iznosu do 100% od ukupno procijenjene štete.

Zahtjev za dodjelu potpore zajedno s obveznom dokumentacijom dostavlja se  u Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam, Odsjek za poljoprivredu Međimurske županije, najkasnije do 01. rujna 2022. godine.

Nakon obrade pristiglih zahtjeva za dodjelom potpora male vrijednosti Ministarstvo poljoprivrede će utvrđivanjem proporcionalnog udjela iznosa pomoći za štete na razini pojedine županije u ukupnim zahtjevima, utvrditi konačni iznos potpore koji će biti doznačen svakoj pojedinoj županiji, koja je proglasila prirodnu nepogodu u svibnju i lipnju 2022. godine.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content