Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Županija pokrenula izradu projektne dokumentacije za projekt obnove Dvorca Feštetić u Pribislavcu

Datum objave: 20. srpnja 2022.

Nakon što je vlasništvo nad Dvorcem Feštetić u Pribislavcu preneseno na Međimursku županiju s ciljem njegove revitalizacije, Županija je krenula u izradu projektne dokumentacije kako bi se što prije započelo s radovima. Ugovor o izradi projektne dokumentacije za obnovu i rekonstrukciju Dvorca Feštetić potpisali su župan Međimurske županije Matija Posavec i direktorica tvrtke Riteh projekt d.o.o. Monika Lesar.

Dvorac Feštetić u Pribislavcu jedan je od najljepših dvoraca sjeverne Hrvatske te je zaštićen kao nepokretno pojedinačno kulturno dobro Republike Hrvatske, a njegova obnova jedan je od 12 strateških projekata određenih Planom razvoja Međimurske županije do 2027. godine. Niz godina u njemu je bila smještena Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec, no nakon izgradnje nove i moderne školske zgrade, dvorac je ostao prazan.

Značaj obnove dvoraca i očuvanje materijalne kulturne baštine najbolje je vidljiv obnovom fortifikacije Starog grada Zrinskih zahvaljujući kojoj je čakovečkom dvorcu vraćen stari sjaj. Nakon revitalizacije fortifikacije, u planu je obnova Palače Zrinski u Čakovcu i Dvorca Feštetić u Pribislavcu.

Projektna dokumentacija vrijedna 243.750,00 kuna obuhvatit će izradu glavnog projekta obnove i rekonstrukcije Dvorca Feštetić, vanjskog uređenja građevine dvorca i dokumentaciju za provedbu javnog nadmetanja.

Dvorac Feštetić je jedan od najočuvanijih dvoraca u ovom dijelu Hrvatske i kao takav pruža izuzetno veliki turistički potencijal. U derutnom je stanju pa je potrebna kompletna obnova koja će uključivati integrirani projekt: povijesnu cjelina s postavom, kulinarsku akademiju, vidikovac, heritage hotel, manje kongresne dvorane i engleski vrt te će se opremiti multimedijalnim i interaktivnim sadržajem.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content