Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurski vatrogasci s čak 4 ekipe sudjeluju na Vatrogasnoj olimpijadi u Celju

Datum objave: 18. srpnja 2022.

Međimurski vatrogasci krenuli su na put prema slovenskom Celju gdje će se natjecati na Međunarodnom vatrogasnom natjecanju, odnosno Vatrogasnoj olimpijadi koja se održava od 17. do 24. srpnja. Hrvatsku reprezentaciju čini 17 ekipa među kojima su čak 4 iz Međimurja te smo županija s najviše vatrogasnih olimpijaca. U Celju će se natjecati članovi ekipe Javne vatrogasne postaje Čakovec (Muški A), Dobrovoljnog vatrogasnog društva Palinovec (Žene A), Dobrovoljnog vatrogasnog društva Mali Mihaljevec (Žene B) i Vatrogasne sportske udruge Žiškovec. Osim natjecatelja, iz Međimurske županije u Celju će biti i dva vatrogasna suca, a to su Damir Novak i Mladen Kanižaj.

Vatrogasce su ispratili župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i glavni zapovjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Robert Meglić koji su im poželjeli mnogo sportske sreće.

Hrvatska reprezentacija sudjeluje u sve 3 kategorije natjecanja: tradicionalnom natjecanju (vježba s VMŠ i štafetna utrka s preprekama), športskom natjecanju i natjecanju vatrogasne mladeži (vježba s preprekama i štafetna utrka). Treninzi se održavaju 18. i 19. srpnja, svečano otvaranje natjecanja je u srijedu, 20.7.2022.; natjecanja se odvijaju do 23.7.2022. godine, kada je i svečano zatvaranje natjecanja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content