Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Za 100 dana Županijska bolnica Čakovec dobit će obnovljeni Odjel pedijatrije

Datum objave: 14. srpnja 2022.

Potpisivanjem ugovora o prvoj fazi rekonstrukcije Odjela pedijatrije Županijske bolnice Čakovec započet će obnova i adaptacija odsjeka za manju djecu do 18 mjeseci, rekonstrukcija hitne pedijatrijske ambulante i dnevne bolnice, a Odjel će dobiti i novu čekaonicu za najmlađe pacijente i njihove roditelje zahvaljujući nastavku ulaganja Međimurske županije u zdravstveni sustav.

Još 1955. u bolnici je otvoren Dječji odjel s 28 kreveta, dok je Pedijatrija osnovana 1958. godine, a osnivanje se veže uz dolazak dr. Đorđa Pala koji je napravio temelje organizirane zdravstvene zaštite djece u Međimurju. Danas se Pedijatrija sastoji od poliklinike s 5 subspecijalističkih ambulanti i 1 općom ambulantom, dnevne bolnice sa 6 kreveta, hitne pedijatrijske ambulante i odjela s 23 akutna i 1 kroničnim krevetom, a na Odjelu radi 6 specijalista pedijatrije, od čega 4 četiri subspecijalista, 3 specijalizanta, 1 magistra sestrinstva, 5 prvostupnica sestrinstva, 21 medicinska sestara, bolničarka, kuharica i fizioterapeut.

Samo u prošloj godini kroz Odjel je prošlo oko 1200 djece, dok je 787 osoba u pratnji, kazao je njegov voditelj dr.med. Dejan Balažin dodavši da zahvaljujući mjeri Županije roditelji mogu besplatno ostati uz djecu.

Prva faza radova vrijedna je  4,33 milijuna kuna te će obuhvatiti sve potrebne građevinske, strojarske i elektroinstalaterske radove, a u drugoj fazi planirani su radovi rekonstrukcije odjela za smještaj djece do 18 godina starosti, pojasnio je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec dr.med. Igor Šegović koji je ugovor o početku radova za prvu fazu rekonstrukcije Odjela pedijatrije potpisao s tvrtkom Đurkin čija je predstavnica Maja Đurkin Međimurec naglasila da je rok izvođenja radova 100 dana.

Sva ova ulaganja lijepi su poklon Županijskoj bolnici Čakovec za njenu 100. obljetnicu, rekao je župan Matija Posavec i izrazio zadovoljstvo zbog postizanja visokih zdravstvenih standarda u Međimurju, što potvrđuju i investicije u infrastrukturu, ali i specijalizacija dodatnih čak 87 liječnika. Početkom ove godine obnovljen je Odjel abdominalne kirurgije, a u krugu Županijske bolnice Čakovec u tijeku su radovi na energetskoj obnovi četiri zgrade te dogradnja zgrade Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

Odjel pedijatrije tako će, osim obnovljenih ambulanti, dobiti i nove, moderne sobe za pacijente s više sanitarnih čvorova, novu rasvjetu i grijanje, povećat će se prostor dnevne bolnice i prostorija za dnevnu terapiju, uredit će se čekaonica te će se poboljšati prostorije za zaposlene djelatnike.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content