Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Županija nastavlja podupirati aktivnosti više od 1000 međimurskih lovaca okupljenih u 20 lovačkih društava

Datum objave: 13. srpnja 2022.

Međimurje broji oko 1000 lovkinja i lovaca okupljenih u 20 lovačkih društava koja čine okosnicu Lovačkog saveza Međimurske županije. Lovstvo u Međimurju ima dugu tradiciju, a danas i sve više pobornika koji svojim aktivnostima pridonose razvoju lovstva, očuvanju i zaštiti prirode. Kako bi se nastavio kvalitetan rad Saveza i lovačkih društava, župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik Lovačkog saveza Međimurske županije Ljubomir Grgec potpisali su Ugovor o sufinanciranju razvoja lovstva, kojim Županija nastavlja podupirati aktivnosti međimurskih lovaca.

Ne samo da imamo dugu tradiciju lovstva u Međimurju, već se naši lovci mogu pohvaliti brojnim aktivnostima kojima pridonose očuvanju prirode, životinja, ali i promociji naše županije. Prelijepu priču oko lovnog streljaštva prošle godine ispisalo je šest strijelaca koji su po treći puta u zadnjih pet godina osvojili prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatskog lovačkog saveza.“, kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je pojasnio da će se sredstva raspodijeliti lovačkim društvima – lovozakupnicima lovišta na području Međimurske županije za razvoj lovnog turizma i gospodarenje lovištem, obnovu i osvježenje matičnih fondova pojedinih vrsta divljači, prihranu i prehranu divljači, odstrel prekomjernog broja jedinki lisica, čagljeva i kuna te drugih predatora, sufinanciranje troškova lovočuvarskih i lovnih službi, uređenje lovišta, gradnju hranilišta, pojilišta i spremišta za hranu, gradnju i održavanje visokih čeka – osmatračnica, edukaciju lovočuvara, lovnika, lovoovlaštenika i ocjenjivača trofeja divljači te podmirenje troškova osiguranja lovišta.

Predsjednik Lovačkog saveza Međimurske županije Ljubomir Grgec s ponosom je nabrojao dosadašnje aktivnosti i brojne planove koji su pred njima. „Međimurski strijelci do sada su 11. puta bili na tronu Prvenstva Hrvatskog lovačkog saveza, a 5. puta su bili prvaci. Samo u posljednje dvije godine ispit za lovce uspješno je položio 21 lovac, dok su trojica postali lovočuvarima, stoga ne strahujemo za razvoj lovstva u Međimurju na čemu moramo zahvaliti i Županiji koja je uvijek imala sluha za naše potrebe.“, istaknuo je Grgec dodavši da im je jedan od važnih planova osnivanje Muzeja lovstva u kojem će za buduće generacije sačuvati svoju bogatu povijest.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content