Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec druga najbolja škola u Hrvatskoj

Datum objave: 11. srpnja 2022.

Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec ponovno se našla pri vrhu ljestvice hrvatskih gimnazija čiji su učenici prošle godine postigli najbolje rezultate na državnoj maturi. S prosječnom ocjenom 4.39, 4.19 iz matematike, 4.36 iz hrvatskog i 4.62 iz engleskog, učenici prirodoslovno-matematičkog smjera čakovečke Gimnazije zauzimaju drugo najbolje mjesto u Hrvatskoj temeljem podataka o lanjskim rezultatima državne mature.

Podaci su to koji ne iznenađuju, jer se Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec već godinama nalazi u samom vrhu Hrvatske po rezultatima koje njihovi učenici ostvaruju na natjecanjima, smotrama i ispitima državne mature. Škola je nedavno obilježila 60 godina djelovanja, a odlični rezultati zasigurno su rezultat dobre sinergije i prijateljskog okruženja koje vlada među učenicima i djelatnicima.

Učenicima je, pored obveznih školskih aktivnosti, na raspolaganju niz dodatnih, zanimljivih sadržaja, a u školi djeluju i Centar izvrsnosti iz matematike, fizike, kemije i biologije te Centar izvrsnosti iz umjetničkog područja Međimurske županije, što otvara mogućnost nadograđivanja znanja uz podršku iskusnih nastavnika.  Potvrda kvalitete rada učenika i nastavnika redovno stižu sa državnih natjecanja gdje godinu za godinom zauzimaju prva mjesta, kao i na međunarodnim natjecanjima i olimpijadama. Dokaz tome su i 3 Oskara znanja, najveća i najprestižnija učenička priznanja, koja su i ove godine stigla u Gimnaziju: Danijel Pilaj uz mentoricu Tamaru Srnec osvojio je prvo mjesto na državnom natjecanju iz matematike za 2. razrede srednje škole, dok je Ema Novak osvojila brončanu medalju na 18. Međunarodnoj olimpijadi mladih prirodoslovaca IJSO 2021 koja je održana krajem prošle godine u organizaciji Ujedinjenih Arapskih Emirata, a osvojila je i srebro na Europskoj prirodoslovnoj olimpijadi u Češkoj. Za spomenute rezultate osvojila je čak dva Oskara znanja uz mentora Krešimira Trojka.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content