Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Nino Baša osvojio broncu na Europskim igrama mladih

Datum objave: 5. srpnja 2022.

Od 30. lipnja do 4. srpnja u finskom Pajulahtiju održane su Europske igre mladih parasportaša na kojima je nastupilo više od 550 natjecatelja iz 25 zemalja, među kojima i 14 mladih hrvatskih sportaša s invaliditetom, a naš stolnotenisač Nino Baša ostvario je sjajan uspjeh i osvojio broncu.

Nino se od svoje 8 godine bavi stolnim tenisom za osobe s invaliditetom. Član je hrvatske
stolnoteniske reprezentacije, zagrebačkog kluba Uriho, a igra i županijsku 1. ligu za STK Zasadbreg. Trostruki je prvak države u svojoj kategoriji, a prošle je godine na 27. državnom para stolnoteniskom prvenstvu u dvorani Toplica Sveti Martin na Muri osvojio prvo mjesto. Na Europskim igrama mladih potvrdio je svoju kvalitetu i osvojio sjajno treće mjesto, a čestitke na izvrsnom rezultatu uputio mu je i župan Međimurske županije Matija Posavec zahvalivši mu što svojim uspjesima promovira Međimurje - Europsku regiju sporta 2022. diljem svijeta.

Europske paraigre mladih organiziraju se od 2011. godine, a ove je godine održano šesto izdanje manifestacije i najveće do sada. Mladi parasportaši od 13 do 23 godine natjecali su se u osam sportova, a hrvatska delegacija predstavila se u pet sportova (plivanje, atletika, stolni tenis, judo i boćanje).

Mladi hrvatski parasportaši na igrama su osvojili čak 16 medalja pri čemu 10 zlata, srebro i pet bronci zauzevši sjajno četvrto mjesto na ljestvici osvajača medalja.

Bravo Nino!

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content