Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obilježena 90. obljetnica osnutka DVD-a Čehovec

Datum objave: 3. srpnja 2022.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Čehovec osnovano je davne 1931. godine i danas je svečano obilježilo 90-u godinu svog neprekidnog rada i postojanja. Nakon dočeka uzvanika ispred pila sv. Ivana Nepomuka, svečanim mimohodom vatrogasci su se sa zastavama i vozilima, uputili prema Društvenom domu gdje je održana svečana proslava na kojoj su dodijeljene prigodne nagrade i priznanja vatrogasnim veteranima, zatim zlatne, srebrne i brončane medalje i plamenice te zahvalnice.

Obilježavanju ove obljetnice nazočio je župan Međimurske županije Matija Posavec,  gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, glavni vatrogasni Zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Preloga Slavko Štefan, te predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Čehovca Matija Strahija.

Na svečanoj sjednici upriličenoj u Društvenom domu župan Posavec pozdravio je sve okupljene, čestitao im obljetnicu i zahvalio za njihov rad kroz tolike godine postojanja te naglasio kako vatrogasci pokazuju sinergiju zajedništva. „Međimurska županija ponosi se tradicijom dobrovoljnog vatrogastva na svome području, a ove godine 18 DVD-ova slavi okrugle obljetnice. Vi ste na usluzi građana, otvorenog srca za bilo kakvu pomoć, i sve ono što radite, radite za potrebu i dobrobit svojih građana i to trebamo znati cijeniti i poštivati. Hvala vam na tome,“ rekao je župan Posavec i naglasio kako će Međimurska županija u suradnji s Gradom Prelogom krenuti u adaptaciju Društvenog doma u Čehovcu.

Na bogatu povijest i vrijedan rad društva, u prigodnom govoru podsjetio se predsjednik DVD-a Čehovec, Mario Vrbanec. Što se tiče samih početaka, izdvojio je kako se 1931. godine pojavila ideja, ali i potreba da se osnuje vatrogasno društvo. Inicijatori osnivanja DVD-a bili su mještani, a Hefinger Josip izabran je za predsjednika, Kramar Ivan za zapovjednika, a Bučkarić Luka za tajnika.

Potom je održana podjela vatrogasnih priznanja i zahvalnica zasluženima koji su dali svoj doprinos radu društva.

Danas društvo ima 49 članova, 36 muška i 13 člana ženske ekipe koji s ponosom nastavljaju tradiciju vatrogastva.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content