Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Nakon vanjske obnove, kreće obnova unutrašnjosti sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec

Datum objave: 1. srpnja 2022.

Prošlog je ljeta sportska dvorana Graditeljske škole Čakovec dobila novi vanjski sjaj obnovom fasade, a s ciljem da se podigne standard i uvjeti jednog od najvećih sportskih objekata u Međimurju kojeg osim učenika koriste i brojne sportske udruge, Međimurska županija kreće u projekt obnove unutrašnjosti dvorane vrijedan 1,2 milijuna kuna.

Dvorana je izgrađena 1978. godine, a zadnja veća rekonstrukcija i dogradnja dvorane bila je 2003. za potrebe Svjetskog prvenstva u rukometu za žene gdje je Čakovec bio jedan od gradova domaćina. Pored više od 2 000 učenika srednjih škola koji dvoranu koriste za školske aktivnosti, u njoj svoje treninge i sportske događaje odrađuje desetak klubova za atletiku, badminton, kickbox, košarku, odbojku, rukomet, stolni tenis i streličarstvo.

U ovom objektu održava se najviše sportskih događaja u cijeloj Međimurskoj županiji, koja ove godine s ponosom nosi titulu Europske regije sporta, stoga je sanacija i opremanje dvorane nužno kako bi unutrašnjost bila sigurna i zadovoljavajuća za sve korisnike. Opremit će se i obnoviti glavno borilište, svlačionice i sanitarne prostorije.

Projekt obnove kandidiran je i na natječaj Ministarstva turizma i sporta  za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, putem kojeg će se obnova dvorane sufinancirati u iznosu od 662.993,35 kuna, dok će preostala sredstva osigurati Međimurska županija.

Osim obnove unutrašnjosti sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec, s područja Međimurske županije kroz natječaj Ministarstva sufinancirat će se i opremanje vanjskog višenamjenskog igrališta u Dekanovcu iznosom od 204.791,04 kune, rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta za fazu 1 u Prelogu u iznosu od 624.000,00 kuna i rekonstrukcija sportskog borilišta te izgradnja popratnih sportskih prostorija sa mini tribinom u Murskom Središću u iznosu od 850.000,00 kuna.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content