Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurski vrtićarci i učenici najuspješniji na natječaju Hrvatske vatrogasne zajednice na koji se prijavilo 1330 radova iz cijele Hrvatske

Datum objave: 27. lipnja 2022.

Kako bi popularizirali vatrogastvo među mladima i podigli svijest o zaštiti od požara, Hrvatska vatrogasna zajednica raspisala je likovni, literarni i foto natječaj na koji se prijavilo više od 1300 radova i fotografija. Najuspješnijima su nagrade u zgradi Scheier u Čakovcu uručili glavni vatrogasni zapovjednik HVZ-a Slavko Tucaković, župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac i predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved.

Tema natječaja bila je vatrogasna djelatnost te s njome povezana hrabrost i požrtvovnost vatrogasaca, mladi u vatrogastvu i podizanje svijesti zaštite od požara, a natječaj je proveden u četiri kategorije.

Na natječaj se u kategoriji likovni natječaj predškolskog uzrasta prijavilo 75 dječjih vrtića s 573 rada iz 16 županija, dok se u kategoriji likovni natječaj učenika osnovnih škola od 1. do 8. razreda prijavilo 91 osnovna škola sa 676 radova iz 18 županija. U kategoriji literarni natječaj učenika osnovnih škola od 4. do 8. razreda prijavilo se 16 osnovnih škola s 50 radova iz 9 županija, a u kategoriji foto natječaj učenika osnovnih i srednjih škola 5 škola s 35 fotografije iz 4 županije.

Iz Međimurja najuspješniji „Stonoge“ iz DV Cvrčak, Katja Munđar, Mura Kanižaj i Luka Štebih

Pobjednici likovnog natječaja za predškolski uzrast su polaznici PO Stonoga (grupni rad) iz Dječjeg vrtića „Cvrčak“ Čakovec (mentori: Maja Kozjak-Hladki, Saša Sanjković, Jagoda Srša i Smiljana Nedeljko). Drugo mjesto pripalo je Mari Jug iz DV Medvjedići iz Zagrebačke županije, dok je treće mjesto pripalo Katji Munđar (5 godina), polaznici skupine „Zmajčeki“ iz Dječjeg vrtića Cipelica uz mentorice Zvjezdanu Pongrac i Hanu Zrna.

Pobjednica likovnog natječaja učenika od I. do VIII. razreda osnovnih škola je Mura Kanižaj, učenica 5. razreda Osnovne škola Belica, a njena mentorica je Emina Kefelja. Pobjednik literarnog natječaja učenika od V. do VIII. razreda osnovnih škola je Din Skardak, učenik 5. razreda Osnovne škola dr. Ivan Merz iz Zagreba. Prvo mjesto u kategoriji foto natječaja učenika osnovnih i srednjih škola pripalo je Sari Buljan, učenici Područne škole Slatinik Drenjski. Drugo mjesto osvojila je Josipa Kovač, učenica PŠ Slatinik Drenjski, dok je treće mjesto pripalo Luki Štebihu, učeniku Graditeljske škole Čakovec, uz mentora Ivana Čondora. Gost iznenađenja svečanosti dodjele nagrada bio je Igor Baksa.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content