Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Općina Belica slavi svoje dane

Datum objave: 25. lipnja 2022.

Povodom obilježavanja Dana Općine Belica i blagdana sv. Petra i Pavla, u petak 24. lipnja održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Belica. Obilježavanje Dana Općine započelo je prijemom nagrađenih učenika Osnovne škole Belica.

„Općina snažno podupire rad svih naših udruga, starije populacije, ali i pomoći djeci kroz povećanje naknada za sufinanciranje boravka djece u oba naša vrtića, pomažemo učenicima osnovnih i srednjih škola te stipendiramo studente. Očekivanja naših mještana su uvijek velika, i to je ono što nas potiče da još bolje radimo svoj posao. Imamo prekrasnu Općinu, s prekrasnim ljudima koji su aktivni u našim brojnim udrugama, a nama vijećnicima odgovornost je da opravdamo povjerenje koje nam je dato.“ rekao je predsjednik Općinskog vijeća Općine Belica Petar Janušić koji je pozdravio uzvanike među kojima izaslanika Predsjednika Hrvatskog sabora i gradonačelnika Grada Preloga Ljubomira Kolareka, župana Međimurske županije Matiju Posavca, potpredsjednika Skupštine Međimurske županije Ivicu Baksa, gradonačelnicu grada Čakovca Ljerku Cividini te načelnike susjednih općina, predstavnike političkog, društvenog i gospodarskog života Međimurja kao i dobitnike ovogodišnjih najviših priznanja .

Načelnik Belice Zvonimir Taradi osvrnuo se provedene projekte u protekloj godini, posebno istaknuvši zadovoljstvo što je Belica dobitnik prestižne ovogodišnje nagrade „Žuti okvir“ za održivi razvoj, znanost i obrazovanje, koje dodjeljuje magazin National Geographic Hrvatska, a koji su upravo stanovnike Belice i Gardinovca istaknuli kao recept za uspjeh. - Odvajanje otpada neminovnost je u borbi za očuvanje okoliša i resursa Zemlje, a Međimurje je poznato kao uređeni kraj, u kojem svaki stanovnik osim što brine i čisti pred svojim pragom, zna da brigom o okolišu općenito čuva kuglu zemaljsku.

„Radimo i mnogo manjih, ali važnih projekata. Konačno je završena atletska staza s borilištima koju će koristiti svi mještani naše općine, projekt je vrijedan 1,6 milijuna kuna, u čemu nam je financijski pomogla i Međimurska županija. Uređujemo i poslovne zone, išli smo u izmjene prostornog plana kako bi našim poljoprivrednicima omogućili sve uvjete za gradnju skladišta s hladnjačama jer želimo razvijati poljoprivrednu proizvodnju i dati vjetar u leđa proizvođačima“, istaknuo je načelnik.

Kako Međimurska županija podržava sve dobre projekte rekao je župan Matija Posavec  te istaknuo kako će uz financijsku pomoć županije krenuti u adaptaciju škola u Belici i Gardinovcu, a u suradnji za Županijskom upravom za ceste proširit će se cesta Belica-Gardinovec. „Želja nam je da se na području Županije izgradi regionalno-distributivni centar na kojem će se skladištiti poljoprivredni proizvodi i iz kojeg će poljoprivredni proizvodi distribuirati u naše javne ustanove.“

Svečana sjednica prilika je da se za svoje uspjehe, dostignuća i rezultate nagrade istaknuti mještani općine, a ove je godine Općinsko vijeće na svojoj posljednjoj sjednici donijelo odluku o dodjeli ukupno 6 nagrada.

Pohvalnicu Općine Belica dobila je Mateja Vranović, najuzornija hrvatska seoska žena u 2021. godini, Stjepan Škvorc, amaterski pisac drama, Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata – podružnica Međimurske županije, ogranak Belica, Udruga građana „Gardruža“, Nogometni klub „BSK“ Belica i Djećji vrtić „Svetog Nikole“.

Svečanu sjednicu uveličali su Limena glazba Belica kao i učenici Osnovne škole Belica.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content