Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Nikola Topličanec i Sven Strahija ispisali povijest s hrvatskom karate reprezentacijom i u Europsku regiju sporta donijeli dvije europske bronce

Datum objave: 20. lipnja 2022.

U Maloj Subotici priređen je doček za karatiste Nikolu Topličanca i Svena Strahiju koji su na Europskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore osvojili brončane medalje.

Hrvatska karate reprezentacija polučila je sjajne rezultate na Europskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore koje se održalo u Pragu od 17. do 19. lipnja, a dio reprezentacije bili su članovi Karate kluba „Globus“ Čakovec Aida Trstenjak, Sven Strahija, Nikola Topličanec, Josip Slukić i Kristian Topličanec. Karate je jedan od naših najtrofejnijih sportova u kojem teško da prođe mjesec bez barem jedne medalje, a iza hrvatskih reprezentativaca je sjajan vikend tijekom kojeg su osvojili čak osam medalja, po četiri srebra i bronce.

Ponosan što su čak dvije bronce stigle u Međimurje – Europsku regiju sporta 2022. godine je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je svim našim reprezentativcima uputio čestitke, a posebno Nikoli i Svenu na osvojenim broncama.

U kategoriji kadeta -70 kg Sven Strahija pobijedio je turskog reprezentativca Taylana Cemala Sakina sudačkom odlukom i osvojio svoju prvu europsku broncu, dok je junior Nikola Topličanec svladao Talijana Andreu Bisacciu u kategoriji -55 kg sudačkom odlukom i osvojio prvu europsku medalju, također brončanog sjaja.

Hrvatska je na 17. mjestu ljestvice osvojenih medalja, a reprezentacija je osvojila čak dvostruko više medalja nego na istom prvenstvu lani.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content