Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Slovački veleposlanik posjetio međimurske vinare i s županom Posavcem razgovarao o jačanju međimurskog turizma te snažnijem povezivanju regija

Datum objave: 18. lipnja 2022.

Gosti iz Slovačke među stranim su turistima koji najčešće borave u Međimurju i najduže se zadržavaju, a kako bi se povećao broj slovačkih turista, ali i poboljšala suradnja između Međimurske županije i Slovačke, najsjeverniju hrvatsku županiju posjetio je veleposlanik Slovačke Republike u Republici Hrvatskoj Nj.E. Peter Susko.

Potencijale Međimurja, gospodarstvo, obrazovanje i turističke sadržaje veleposlaniku su predstavili župan Međimurske županije Matija Posavec i direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula. „Međimurska županija ima odličnu suradnju sa zemljama koje su nam u susjedstvu, stoga želimo jačati suradnju i s ostalim zemljama koje su nam u blizini, a Međimurje je najbliža hrvatska županija Slovačkoj Osim što se želimo povezati regije i gradove, želimo stvoriti suradnju između obrazovnih institucija, ali i povezati povijest, prezentirati najbolje što mi nudimo i preuzeti njihove pozitivne primjere.“, kazao je župan Posavec pritom dodavši da je Slovacima na putu prema Jadranskom moru Međimurje ulaz u Hrvatsku, stoga je cilj privući još veći broj slovačkih turista i ponuditi im kvalitetan sadržaj.

Razgovarali smo o tome kako unaprijediti i što ponuditi slovačkim turistima kako bi se na putu za more zaustavili u Međimurju i uživali u kontinentalnoj Hrvatskoj. Međimurje ima prekrasan krajolik, zanimljive sadržaje i odličnu ponudu eno-gastronomije, ali i snažno gospodarstvo, bogatu kulturu i povijest koje moramo povezati.“, poručio je veleposlanik Slovačke Republike u Republici Hrvatskoj Nj.E. Peter Susko koji je zajedno sa suradnicima i savjetnicom za međunarodnu suradnju Hrvatske turističke zajednice Oliverom Šarić posjetio gornje Međimurje i upoznao njegove ljepote.

U Međimurskoj palači turizma predstavljena su im najvrjednija kulturna i prirodna bogatstva Međimurja, a posjet su nastavili na Mađerkinom bregu gdje su razgledali vidikovac čija je izgradnja pred samim završetkom te Domu kulture Štrigova gdje su se susreli s članovima Udruge vinogradara i vinara Hortus Croatia koja je obilježila 30 godina djelovanja. Međimurski vinari slovačkom su veleposlaniku predstavili najbolja međimurska vina koja su nedavno nagrađena prestižnom nagradom Decanter.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content