Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Povodom „Vidova“ održana svečana sjednica Općinskog vijeća Donjeg Vidovca

Datum objave: 16. lipnja 2022.

Općina Donji Vidovec svoj dan slavi uz blagdan svetog Vida, 15. lipnja. Obilježavanje Dana općine Donji Vidovec započelo je svetom misom u župnoj crkvi, a Svečana sjednica Općinskog vijeća bila je prigoda na se nagrade najuspješniji učenici i studenti.

 Na poziv općinskog vodstva, svečanoj sjednici odazvali su se župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenikom Josipom Grivcem, saborska zastupnica Andreja Marić načelnici, susjednih općina te mnogi mještani, gosti i predstavnici političkog, društvenog i gospodarskog života Međimurja.

U kratkom obraćanju okupljenima u Domu kulture predsjednica Općinskog vijeća Petra Podravec istaknula je da Općina nastavlja svoj razvoj i rast, a općinski vijećnici rade zajedno i složno za budućnost Donjeg Vidovca.

Načelnica Bojana Petrić u svojem govoru je kazala kako se protekle godine mnogo radilo te naglasila kako je u listopadu prošle godine završena 2. faza izgradnje dječjeg vrtića kao i 2. faza izgradnje Interpretacijskog centra „Dravski zlatari“. „Za naše mještane u božićno vrijeme Općina se pobrinula oko onih najmlađih, ali i najstarijih. Podijelili smo pomoći i poklone našim umirovljenicima, osobama sa posebnim potrebama, ali i novčane potpore djeci rođenoj u 2020. godini.“ Načelnica je dodala kako se privodi kraju projekt izgradnje Etno parka koji je dio projekta prekogranične suradnje sa Mađarskom. „Sa tvrtkom Tegra d.o.o. potpisali smo ugovor o rekonstrukciji nerazvrstanih cesta nakon aglomeracije, a asfaltiranje ulica kreće sljedeći tjedan.“ Također je najavila novitet, a to je podjela novčanih nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola te studentima za iznimne uspjehe u školovanju, sportskim i drugim natjecanjima.

Župan Međimurske županije Matija Posavec, izrazio je podršku projektima koji se provode na području općine, kao što su izgradnja dječjeg vrtića, Etno parka, Interpretacijskog centra „Dravski zlatari“ aglomeracija, ali i sanacija prometnica.

U ime predstavnika susjednih općina i Grada Preloga obratila se načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek.

Svečana sjednica bila je prilika da se dodijele nagrade najboljim učenicima, pa su tako nagrađeni: Marija Šestak, za osvojeno 1. mjesto na županijskom natjecanju – kviz znanja „Čitanjem do zvijezda“, Tea Lukša i Nika Kuzmić za osvojeno 1. mjesto na županijskom natjecanju – kviz znanja „Čitanjem do zvijezda“ kao i odličnom uspjehu u osnovnoškolskom obrazovanju, David Lukša za osvojeno 3. mjesto na međužupanijskom natjecanju iz Vjeronaučne olimpijade kao i odličnom uspjehu u osnovnoškolskom obrazovanju. U kategoriji Srednjih škola, nagrađeni su: Mia Čmrlec za osvojeno 3. mjesto na državnom turniru mladih prirodoslovaca, Karla Čmrlec za osvojeno 2. mjesto na županijskom natjecanju iz biologije, Mateja Matotek za osvojeno 1. mjesto na međužupanijskom natjecanju iz vjeronauka, te 2. mjesto na županijskom natjecanju iz Hrvatskog jezika. Dobitnici nagrada u kategoriji Fakultetskog obrazovanja su Martina Lukša i Karlo Bubnjar koji imaju prosjek ocjena veći od 4.5 u akademskoj godini 2020./2021.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Tamburaški sastav „Blatobran“.

Dani Općine Donji Vidovec nastavljaju se u subotu, 18. lipnja kada će se održati tradicionalno natjecanje između članova Sportsko ribolovnog društva Mrena. U 17:30 započet će mimohod članova Kulturno umjetničkog društva Donji Vidovec te njihovih gostiju iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske, dok će u 21:00 nastupiti komičar Vlatko Štampar, a večer će završiti koncertom Tamburaškog sastava „Blatobran“. U nedjelju, 19. lipnja održat će se tradicionalno mjesno proštenje. 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content