Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Sigurnost djece na prvom je mjestu – kod Osnovne škole Selnica uređeno autobusno ugibalište

Datum objave: 15. lipnja 2022.

Kako bi se osigurala što već sigurnost djece u prometu, kod Osnovne škole Selnica uređeno je autobusno ugibalište i parking investicijom vrijednom 549 032,50 kuna, a povodom završetka radova učenici su pripremili prigodan program.

Projekt uređenja ugibališta potaknula je Općina Selnica jer, kako je naglasio načelnik Općine Ervin Vičević, županijska cesta uz koju se nalazi škola sve je frekventnija, pa postojeće autobusno stajalište više nije bilo adekvatno rješenje. Inicijativu Općine prihvatio je župan Međimurske županije Matija Posavec, a Županija je u svom proračunu osigurala potrebna sredstva.

Radove je odradila tvrtka Tegra d.o.o, čiji je predsjednik uprave Ivan Kolarić kazao kako su radovi izvedeni u brzom roku. Proširena je pristupna cesta, uređeno autobusno ugibalište i školsko parkiralište.

 „Veseli nas što je suradnjom Općine i Županije realiziran još jedan projekt i to na korist svih 237 učenika koji pohađaju Osnovnu školu Selnica, ali i njihovih roditelja i djelatnika škole.“, istaknuo je župan Posavec dodavši da je selnička škola u potpunosti energetski obnovljena, a uređenje ugibališta samo je nastavak investicija. „Sljedeći korak je rekonstrukcija raskrižja s cestom koja vodi prema Murskom Središću, a jučer smo potpisali ugovor kojim ćemo u Područnu školu Zebanec, koja pripada Selnici, i još 5 škola u Međimurju postaviti fotonaponske elektrane s ciljem što veće energetske neovisnosti. Planiramo i dogradnju škole s ciljem uvođenja jednosmjenske nastave, a to je projekt koji je naš sljedeći prioritet.“, zaključno je poručio župan.

Brojne investicije posebno raduju ravnateljicu Osnovne škole Selnica Anicu Rašperger, a učenici škole u prigodnom su programu povodom završetka radova na uređenju ugibališta pokazali svoje glazbene sposobnosti. Nastupili su učenici 4. razreda, školski zbor, grupa „Putevima tradicije“ i Josipa Kočila na violini. Program je vodila učenica 7. razreda Lucija Premuš.

Programu su nazočili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, ravnateljica Županijske uprave za ceste Međimurske županije Đurđica Hamer, predsjednik Općinskog vijeća Općine Selnica Nikola Hren, općinski vijećnici i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Blaženka Novak.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije putem Programa održivog razvoja lokalne zajednice u iznosi od 300.000,00 kn.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content