Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Rudi Grula ponovno izabran za direktora Turističke zajednice Međimurske županije, turistički pokazatelji u ovoj godini iznad očekivanja

Datum objave: 15. lipnja 2022.

Vijeće Turističke zajednice Međimurske županije održalo je svoju 6. sjednicu na kojoj su predstavljeni rezultati istraživanja o zadovoljstvima gostiju turističkim posjetom Međimurju te je potvrđen mandat Rudiju Gruli kao direktoru Turističke zajednice Međimurske županije.

Međimurje je prepoznato kao kvalitetna kompletna wellness destinacija u Hrvatskoj i kao vodeća team building destinacija. Gosti svoj boravak u Međimurju ocjenjuju visokom razinom zadovoljstva, a važan podatak za turističke djelatnike je da je Internet ključni izvor informiranja o ponudi, pokazali su rezultati istraživanja.

Kako je istaknuo novi-stari direktor TZ MŽ Grula, cilj je u narednom mandatu povećati potrošnju gostiju koji dolaze u Međimursku županiju i održati poziciju destinacije kvalitetne turističke ponude s dobrim omjerom vrijednosti za novac. Planom marketinških aktivnosti predviđeno je da se snažnije potiče mobilnost gostiju unutar Međimurja. Radit će se na jačanju turističkih evenata, razvoju turističke infrastrukture poput ekomuzeja i tematskih cesta, a naglasak će se staviti na healthness, aktivni odmor i eno-gastronomiju.

Župan Međimurske županije i predsjednik TZMŽ Matija Posavec podržao je smjer razvoja turizma Međimurske županije, a prema svim projekcijama, Međimurska županija bi ove godine trebala ostvariti još bolje rezultate u turizmu nego u pretkoronskoj 2019. godini. Uskoro nas očekuje otvorenje Vidikovca na Mađerkinom bregu, a među strateškim razvojnim projektima koji su u planu za naredno razdoblje su revitalizacija dvorca Feštetić u Pribislavcu, Palača Međimurske popevke u Donjoj Dubravi, Centar za posjetitelje Međimurske vinske ceste, centri za interpretaciju Sveti Jeronim u Štrigovi, Dravski zlatari u Donjem Vidovcu i Halicanum u Svetom Martinu na Muri, kao i razvoj glampova i robinzonskih smještaja te daljnji razvoj Hop on – hop off sustava kroz električna vozila.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content