Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Jedna od najboljih hrvatskih gimnazija obilježila 60 godina djelovanja, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec prekrasnim programom proslavila rođendan

Datum objave: 14. lipnja 2022.

Već šezdeset godina Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec uspješno obavlja svoju misiju, no osim što generacijama učenika pružaju znanje i vještine, jedna od najuspješnijih gimnazija u Hrvatskoj pravo je mjesto zajedništva, prijateljskog okruženja i zanimljivih sadržaja.

Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec s radom je započela u školskoj godini 1961./62. te je do sada kroz nju prošlo više od 7 600 učenika. Danas broji 612 učenika i 80 zaposlenih. „U nemalih šezdeset godina postali smo jedna od najuspješnijih škola u Hrvatskoj zahvaljujući kompetentnim i motiviranim nastavnicima te talentiranim i odgovornim učenicima, kao i pozitivnim ozračjem u školi koje rezultira ovakvim izvanrednim postignućima.“, kazala je ravnateljica Sandra Breka-Ovčar na svečanosti obilježavanja velikog jubileja.

Svoj 60. rođendan škola je proslavila u stilu, programom pod nazivom „Slavenski pod zvijezdama“ jer kažu da im „zvijezde osvjetljavaju put, zvijezde su im vodilje, zvijezde su vječne“. Stoga su im zvijezde bile odlična kulisa za svečanost koja je održana u dvorištu škole gdje je tim povodom otkrivena bista Slavenskog. U umjetničkom djelu programa predstavili su se gimnazijalci koji su pokazali da je s pravom tijekom prošle godine pokrenut Centar izvrsnosti iz umjetničkog područja Međimurske županije koji uz Centar izvrsnosti iz matematike, fizike, kemije i biologije MŽ djeluje u Gimnaziji s ciljem da učenicima pruži mogućnost nadograđivanja znanja uz podršku iskusnih nastavnika.

Time je čakovečka gimnazija jedna od rijetkih u Hrvatskoj koja ima čak dva centra izvrsnosti, a na tu činjenicu posebno je ponosan župan Međimurske županije Matija Posavec koji je istaknuo da je Međimurje uistinu županija znanja. „Gimnazija Josipa Slavenskog mnogo je više od prostora, od škole. Iako je prekrasna i izvrsno opremljena, kvalitetu ove škole zaista čine nastavnici i učenici, a pozitivno ozračje i atmosfera osjete se već na ulazu u školu. Divno je vidjeti nasmijana lica naših učenika koja s radošću kreiraju i razvijaju široku paletu sadržaja koju škola danas nudi, a potvrda dobrog rada i sigurnih temelja koje škola daje, pored brojnih rezultata s državnih i međunarodnih natjecanja, olimpijada i državne mature, su i uspjesi koje mnogi, već sada bivši gimnazijalci ostvaruju nakon svog srednjoškolskog puta.“, istaknuo je u svom govoru župan Posavec uputivši čestitke svim bivšim i sadašnjim djelatnicima i učenicima na uspješnih 60 godina rada.

Lijepim željama priključila se i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, a svečanosti su nazočili i bivši ravnatelji Gimnazije Tea Dragić Runjak, Ivanka Virgej i Josip Bajuk, kao i pročelnica UO za obrazovanje, kulturu i sport MŽ Blaženka Novak.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content