Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Pripadnici JVP-a Čakovec, DVD-a Prelog i Sveta Marija pokazali svoju spremnost i osposobljenost u međuresornoj vježbi "Sigurnost 22"

Datum objave: 11. lipnja 2022.

Međimurske snage civilne zaštite u petak su sudjelovale u vježbi koja se odvijala na području naselja Hrženica uz rijeku Dravu kao dio međuresorne vježbe "Sigurnost 22" koja se održavala na još pet lokacija u Republici Hrvatskoj.

Iz Međimurske županije sudjelovali su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec s ronilačkim timom te pripadnici DVD-a Prelog i DVD-a Sveta Marija.

Cilj same vježbe koja je izvedena na otvorenom prostoru između starog toka rijeke Drave i derivacijskog kanala HE Čakovec bila je provjera funkcioniranja vatrogasnih postrojbi Hrvatske vatrogasne zajednice i Operativnog vatrogasnog zapovjedništva Republike Hrvatske, a u odvijanju vježbe sudjelovale su vatrogasne snage iz Varaždinske, Međimurske i Koprivničko - križevačke županije.

Vježbi su nazočili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany i vatrogasni zapovjednik Međimurske županije Robert Meglić.

Tema vježbe je postupanje vatrogasnih snaga u složenom kriznom iznenadnom događaju koji uključuje gašenje požara raslinja pomoću zemaljskih i zračnih snaga, spašavanje unesrećenih osoba iz vozila koja su sudjelovala u prometnoj nesreći, sprečavanje istjecanja opasne tekućine uz dekontaminaciju civila i vatrogasaca koji su sudjelovali u sanaciji akcidenta te potraga za nestalim osobama na kopnu, vodi i ispod površine vode.

Vatrogasne snage svih triju županija tijekom provedbe ove kompleksne vježbe pokazale su spremnost, organiziranost i osposobljenost te odličnu međužupanijsku suradnju.

Foto: Međimurska županija/ Varaždinska županija

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content