Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

15 godina Centralne dnevne bolnice u Čakovcu. Pacijenti djelatnicima poručili: „Veliko vam hvala, bez vas ne bi bilo ni nas!“

Datum objave: 8. lipnja 2022.

Od 2007. godine u Županijskoj bolnici Čakovec djeluje Centralna dnevna bolnica s kemoterapijom koja pruža dijagnostičko-terapijsku zdravstvenu zaštitu te brine o onkološkim pacijentima. Ovih su dana djelatnici odjela obilježili 15 godina djelovanja, prisjetili se svojih aktivnosti i značaja koji imaju za svoje pacijente.

Voditelj Centralne dnevne bolnice dr.med. Mislav Čonkaš zahvalio je svim bivšim i sadašnjim djelatnicima na požrtvovnom radu, a samih početaka djelovanja prisjetila se glavna sestra odjela Božena Kapitarić. U Centralnoj dnevnoj bolnici s kemoterapijom zbrinjavanju se pacijenti koji su na opservaciji preko OHBP-a te oni koji dolaze na terapiju kroz infektološku dnevnu bolnicu, neurološku, kiruršku, dijabetološku, opću internističku, gastroenterološku, urološku, onkološku i hematološku dnevnu bolnicu. Zbrinjavaju i najteže pacijente, onkološke bolesnike koji zaslužuju posebnu skrb i tretman. Dnevno se zbrine i do 20 onkoloških pacijenata na različitim kemoterapijskim protokolima, a cilj je tim pacijentima maksimalno poboljšati kvalitetu života.

Čestitku za 15 godina rada te za postignute impresivne rezultate svim bivšim i sadašnjim djelatnicima odjela izrazio je župan Međimurske županije Matija Posavec. “Brojke zapravo govore najviše, a prema njima, kada gledamo Dnevnu bolnicu vidimo kolika je važnost odjela - 7 436 pacijenata ukupno prođe kroz taj sustav, a to je gotovo 50 posto ukupnog bolničkog zbrinjavanja. Na godišnjoj razini radi se o 30 tisuća posjeta te oko 3 tisuće hospitaliziranih, što je s obzirom na veličinu županije i veličinu same bolnice zaista mnogo.“, kazao je župan Posavec te dodao kako mu je posebno drago što je Dnevna bolnica preselila u nove prostore koji su realizirani jednim od najvećih projekata u međimurskom zdravstvenom sustavu, misleći pritom na obnovu stare interne – Paviljona III.

Za ovaj Odjel iznimno je važna i suradnja s drugim ustanovama - Domom zdravlja Čakovec, mobilnim palijativnim timom, patronažom, domovima za starije i nemoćne, Zavodom za javno zdravstvo MŽ i Zavodom za hitnu medicinu MŽ, kako je pojasnio ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović koji je zahvalio ustanovama na suradnji, ali i svojim djelatnicima koji su svojim entuzijazmom pravi primjer kako se radi i voli posao. Dnevna bolnica godišnje ima  29 241 posjeta i zbrine 7 436 pacijenata, dok kroz onkološku dnevnu bolnicu prođe 2 060 posjeta te se zbrine 266 pacijenata.

Značaj Odjela za pacijente najbolje je pojasnila Jasenka Štefić, predsjednica Kluba žena operiranih od raka dojke „Nova Nada“, koja je sestrama i liječnicima poručila veliko hvala u ime svih pacijenata. „Hvala vam na nesebičnoj ljubavi, stisku ruke i zagrljaju. Vi ste ti koji znate kada je nama teško, kada trebamo pomoć i naše obiteljima. Bez vas ne bi bilo nas!“ Klub „Nova Nada“ dio je Županijske lige protiv raka Čakovec, koja već više od 20 godina pruža ruku pomoći i podrške osobama liječenima od raka. Liga, na čelu s Husseinom Saghirom okuplja pet klubova.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content