Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Veselo u Gornjem Hrašćanu – učenici priredbom obilježili završetak radova obnove škole

Datum objave: 3. lipnja 2022.

Veselo je bilo danas u Područnoj školi u Gornjem Hrašćanu gdje su učenici priredbom obilježili završetak radova obnove zgrade škole. Nakon što je prošle godine postavljeno novo krovište, posljednjih tjedana odrađeni su radovi zamjene vanjske stolarije, postavljanja termo fasade te je uređen prilazni put školi.

Naša škola obukla je jedan lijepi novi kaput, koji će nas grijati zimi, hladiti ljeti i neće dopustiti da pokisnu glavice naših učenika. Dočekali smo dan kada zajedno možemo ponosno poručiti da imamo novu školu, na radost svih učenika, djelatnika, roditelja i svih mještana, jer su to zaista zaslužili. Školu ćemo još više čuvati i paziti, a vjerujem da će pogled na novu školu i šarenilo boja motivirati učenike da postižu još bolje rezultate.“, istaknula je ravnateljica Osnovne škole Dr. Ivana Novaka Macinec kojoj pripada Područna škola Gornji Hrašćan Božena Dogša.

Do sada u obnovu školu uloženo oko 2 milijuna kuna, nastavlja se s investicijama

Trenutno školu u Gornjem Hrašćanu polazi 48 učenika od 1. do 4. razreda, a zbog laganog porasta broja učenika, zgradu škole je bilo potrebno obnoviti. Do sada je u obnovu škole uloženo oko 2 milijuna kuna. Jedna od takvih investicija je projekt „ADAPTACIJA (SANACIJA) PODRUČNE ŠKOLE GORNJI HRAŠĆAN“ čija vrijednost izvedenih radova iznosi 619.856,45 kn. Od toga je sa 290.000,00 kn sufinanciralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije iz Programa podrške regionalnom razvoju, dok je Međimurska županija sufinancirala ostatak od 329.856,45 kn. No investicijama tu nije kraj, pa nakon obnove zgrade od temelja do krova, slijedi obnova vanjskog prostora, kako je najavio župan Međimurske županije Matija Posavec koji je dodao da je nova škola lijepi poklon mještanima povodom Dana općine Nedelišće.

Drago mi je što smo realizirali još jedan projekt u obrazovanju i pokazali da vodimo brigu o svakom mjestu u Međimurju. Projekt obnove zgrade je brzo i kvalitetno odrađen, no čeka nas još puno posla. Moramo urediti vrt, igralište, modernizirati unutrašnjost škole.“, poručio je župan Posavec.

Učenici su veselim nastupom obogatili svečanost, a u ulozi voditelja odlično su se snašli učenici Karlo Novak i Tonka Đuran.

Načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak zahvalio je Međimurskoj županiji na inicijativi i istaknuo da je ovaj projekt još jedna potvrda dobre suradnje Općine i Županije. Svečanosti povodom završetka radova, uz učenike i djelatnike škole, nazočili su i predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, potpredsjednik Skupštine MŽ Ivica Baksa, županijski vijećnik Zlatko Marciuš, vijećnici Općinskog vijeća Općine Nedelišće, članovi Mjesnog odbora Gornjeg Hrašćana, školskog odbora i brojni mještani.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content