Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Europska regija sporta domaćin priprema reprezentativcima košarke u kolicima – „U Međimurju smo drugu godinu za redom, ovo je naša baza.“

Datum objave: 3. lipnja 2022.

Međimurje – Europska regija sporta 2022 domaćin je hrvatskoj reprezentaciji košarke u kolicima koja u Nedelišću odrađuje pripreme za nadolazeće Europsko prvenstvo koje će se održati krajem lipnja u Sarajevu. Nastavak je to dobre suradnje Međimurja i košarkaša koji su pripreme u najsjevernijoj hrvatskoj županiji odradili i prošle godine, a oduševljeni uvjetima i gostoprimstvom nisu dvojili da će se i ove godine vratiti.

Srdačnu dobrodošlicu u Europsku regiju sporta, u Međimurje, reprezentativcima i stručnom stožeru zaželio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je istaknuo poseban ponos što je među četrnaest reprezentativaca i jedan Međimurec, Nikola Bistrović. „Međimurje je županija koja se ponosi svojim vrhunskim sportašima, ali i velikim brojem rekreativaca, klubova, saveza te možemo s ponosom reći da imamo najviše sportaša po broju stanovnika, najviše nogometaša i klubova po stanovniku te da zaista živimo sport. Zato nam je drago da možemo ugostiti reprezentacije, klubove i prvenstva i pokazati im našu strast prema sportu, ali i vrhunske uvjete i sportsku infrastrukturu koju nastojimo graditi.“, kazao je župan Posavec koji je zahvalio reprezentativcima dodavši da su oni pravi uzor svim sportašima i mladima.

Izbornik reprezentacije Hrvatske Siniša Kuharić ništa ne prepušta slučaju uoči puta u Sarajevo kako bi dečki na prvenstvo stigli u top formi: „Hvala našim domaćinima Međimurskoj županiji i Općini Nedelišće. Druga je ovo godina kako smo tu, pa Međimurje već smatramo našom bazom.“ Načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak istaknuo je da Nedelišće nudi odlične uvjete vrhunskim sportašima, s čime su se složili trener Igor Ograjšek i tajnik Saveza Damjan Lisska.

Na Europskom prvenstvu u Sarajevu nastupit će 16 reprezentacija podijeljenih u četiri skupine. Hrvatska košarkaška reprezentacija igrat će u skupini D, a suparnici će biti reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mađarske i Bugarske. Pravo nastupa u četvrtfinalu steći će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine, promociju u A diviziju europske košarke u kolicima steći će reprezentacije koje izbore plasman u finale sarajevskog turnira.

Košarkaši, koji se već sada nalaze među top 10 najboljih u Europi, obećali su da će hrvatski dres na Europskom prvenstvu dostojno predstaviti.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content