Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svečanom sjednicom i polaganjem kamena temeljca za novi vatrogasni dom, Domašinec proslavio svoj dan

Datum objave: 28. svibnja 2022.

U subotu, 28. svibnja 2022. godine održana je svečana sjednica Općinskog vijeća općine Domašinec koja je započela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća poginulom hrvatskom branitelju s područja Općine Ljubomiru Jalšovcu.

Predsjednica Općinskog vijeća Dijana Novak, pozdravivši sve prisutne goste, među kojima su bili načelnici desetak općina, župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Županijske skupštine Dragutin Glavina s potpredsjednicima Ivicom Baksom i Marijom Medvedom, državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman te saborske zastupnice Boška Ban Vlahek i Andreja Marić, istaknula je kako je u proteklih nepunih godinu dana održano osam sjednica Općinskog vijeća na kojima je donijeto niz odluka i mjera, poput financijskih potpora za kupnju napuštenih kuća za mlade obitelji, potpora umirovljenicima, sufinanciranje vrtića i naknada za novorođenu djecu. „Gledajući u budućnost želja nam je da iskoristimo i naše potencijale poput revitalizaciju etno kuće, daljnju sanaciju nerazvrstanih cesta, a Općina će nizom poticajnih mjera biti aktivni podupiratelj ostanku naših ljudi u mjestu.“

Načelnik Općine Mario Tomašek pobrojao je projekte koji su u tijeku, posebno istaknuvši rekonstrukciju vatrogasnog doma u Turčišću, navodnjavanje terena i rekonstrukciju svlačionica na igralištu u Turčišću, izgradnju vatrogasnog doma u Domašincu, uređenje parka i javne rasvjete u mjestu, uvođenje brzog interneta, pošumljavanje zatvorene deponije te početak izgradnje sportske školske dvorane za što su osigurana financijska sredstva. Podršku u realizaciji projekata dao je i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je, čestitajući svim mještanima općine Domašinec njihov dan, istaknuo kako je jučer izdana građevinska dozvola za dogradnju škole i izgradnju školske sportske dvorane čime će se stvoriti bolji uvjeti za sve učenike i djelatnike škole, osigurati jednosmjenska nastava i dnevni boravak, a sanacija sustava grijanja bit će prioritet tijekom ljetnih mjeseci. Državna tajnica Sandra Herman istaknula je kako će svi kvalitetno pripremljeni projekti biti podržani od strane Ministarstva turizma i sporta.

Središnji dio svečanosti bilo je polaganje kamena temeljca za novi vatrogasni dom u Domašincu, a zadovoljstvo i ponos nije krilo 93 članova DVD-a Domašinec, čiji je predsjednik Robert Filipović naglasio kako je riječ o modernoj zgradi sa svim uvjetima za smještaj vozila i opreme te će zasigurno privući mlađu generaciju vatrogasaca, dok će mještani Domašinca i okolnih naselja imati kvalitetniju zaštitu i veću sigurnost. Projekt je vrijedan 8,5 milijuna kuna, od čega je 85% financirano iz EU fondova, a 15% kroz nacionalne fondove. Rok izgradnje je godinu dana.

„Izgradnja doma još je jedan dokaz da Međimurje živi vatrogastvo, a o tome ne govori samo broj aktivnih vatrogasaca u odnosu na broj stanovnika, već o činjenici da će se od 17 takvih domova u cijeloj Hrvatskoj, čak četiri graditi u Međimurju“, istaknuo je predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved.    

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content