Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obiteljski centar Čakovec dobio nove prostore u centru Čakovca, a europskim projektom vrijednim 2,5 milijuna kuna još snažnije će brinuti o djeci i ranjivim skupinama

Datum objave: 27. svibnja 2022.

Obiteljski centar Čakovec svake godine raznim aktivnostima obilježava 15. svibnja - Međunarodni dan obitelji, a tim je povodom u svibnju održana početna konferencija projekt „Zajedno za obitelj!“ kojim se doprinosi rješavanju i sprječavanju povećanja broja socijalno isključenih građana Međimurske županije. Konferencija je održana u novim prostorijama Obiteljskog centra u samom centru Čakovca.

Projektom vrijednim 2.487.086,73 kuna unaprijedit će se kvaliteta izvaninstitucijskih usluga za najranjivije skupine osnaživanjem i jačanjem kapaciteta stručnjaka i podizanjem svijesti javnosti u Međimurju o problemima socijalno isključenih, potrebi procesa deinstitucionalizacije i integracije ranjivih skupina u život zajednice.

Obiteljski centar Čakovec mjesto je na kojem nastojimo pomoći obiteljima i djeci pri rješavanju problema, pružamo im podršku kako bi najbezbolnije savladali teškoće u njihovoj svakodnevici.“, istaknula je koordinatorica projekta i predstojnica Obiteljskog centra Čakovec Lidija Vinković. Nakon niza godina rada u istoj zgradi, uspostavljena je suradnja između Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA i Obiteljskog centra Čakovec, Podružnice Centra za socijalnu skrb Čakovec. Pripremljen je i prijavljen projekt, a sa provedbom je započeo 18. listopada 2021. godine.

Drago mi je što je Obiteljski centar Čakovec iskoristio priliku europskih fondova, a svaka usluga i sadržaj koji je na korist naših građana je i više nego poželjan. Prostor u koji se seli Obiteljski centar Čakovec smo htjeli ostaviti na korištenje zajednici, što vjerujem da će se sada i ostvariti.“, kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je dodao da slijedi adaptacija i vanjsko uređenje zgrade.

Ciljne skupine projekta su djeca i mlađe punoljetne osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, s problemima u ponašanju ili s teškoćama u razvoju, trudnice ili roditelji s djetetom do godine dana života djeteta u riziku od socijalne isključenosti, starije osobe od 65 godina, osobe s invaliditetom, osobe s problemima ovisnosti, žrtve obiteljskog nasilja, članovi obitelji svih ranjivih skupina, posvojitelji i stručnjaci za organiziranje i pružanje izvaninstitucijskih socijalnih usluga.

Obiteljski centar ima 4 zaposlenih, a djeluju u okviru Centra za socijalnu skrb Čakovec čija je ravnateljica Alenka Bilić istaknula je projekt „Zajedno za obitelj!“ itekako potreban kako bi se pomoglo velikom broju ranjivih skupina.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content