Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Slikovna kronika Čakovca - otvorena izložba fotografija dugogodišnjeg novinara Ivice Žiškovića

Datum objave: 26. svibnja 2022.

Dokumentarne fotografije Ivice Žiškovića, dugogodišnjeg novinara i fotoreportera „Lista Međimurje“, „Večernjeg lista“ i „Vjesnika“ za Čakovec i Međimurje predstavljene su izložbom „Fotokronika grada“ u izložbenom prostoru Centra za kulturu Čakovec.

Suorganizator izložbe je Facebook grupa “Čakovčanke i Čakovčanci”, koja kao platforma građana koja njeguje povijesno-kulturno nasljeđe svojega grada već šestu godinu zaredom organizira izložbu starih fotografija. Za razliku od prethodnih izložaba koje su bile tematski koncipirane i posvećene određenim dijelovima grada poput nekadašnjega kupališta ili Staroga grada, na ovogodišnjoj izložbi predstavljeni su radovi jednoga od članova grupe – Ivice Žiškovića, umirovljenoga novinara i fotografa koji se četrdesetak godina profesionalno bavio novinarstvom.

Većina fotografija datira iz posljednjih nekoliko desetljeća dvadesetog stoljeća, a na njima su zabilježena različita društvena zbivanja poput obilježavanja Dana mladosti, proslave fašnika, sportskih okupljanja, zatim vizure grada i njegovi stanovnici. Žiškovićeve fotografije predstavljaju svojevrsnu slikovnu kroniku grada Čakovca, njegovoga urbanoga, industrijskoga i društvenoga razvoja, čiji su segmenti urezani u sjećanje starijih građana, a mlađima služe kao svjedočanstvo jednoga prošloga vremena.

Izložba je otvorena do 25. svibnja 2022. godine.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content