Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana prva fundraising edukacija za organizacije civilnog društva u Čakovcu

Datum objave: 25. svibnja 2022.

U zgradi Scheier održana je prva fundraising edukacija za organizacije civilnog društva Međimurske županije. Inicijativu je pokrenula Erna Treska Sorić iz Društva osoba s tjelesnim identitetom Međimurske županije koja je sudjelovala u nacionalnom projektu „Žuta točka – izgradnja fundraising kulture u Hrvatskoj“ s željom da se fundraising teorija i praksa učine dostupnima i približe ostalim organizacijama civilnog društva u Međimurskoj županiji.

Na fundraising edukaciji su sudjelovali predstavnici 13 organizacija iz raznih područja društvenog djelovanja. Edukaciju je vodila Mladenka Majerić, savjetnica za fundraising i menadžment neprofitnih organizacija i pokretačica projekta „Žuta točka“.

Znanja dobivena ovom edukacijom organizacije će dodatno razviti kroz planiranje vlastitih fundraising aktivnosti uz savjetovanje i podršku stručnjaka.

Edukaciju je omogućila Međimurska županije, a sudionike edukacije pozdravio je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec. Predstavnici udruga su izjavili kako im je ova edukacija bila vrlo korisna i otvorila nove vidike i ideje za razvoj odnosa s donatorima i jačanje financijske održivosti i vidljivosti organizacije.

Planira se nastavak aktivnosti u ovom području kroz organizaciju regionalne „Žute točke“ i jače povezivanje civilnog i poslovnog sektora.

Na edukaciji su sudjelovale sljedeće udruge: Udruga umirovljenika Prelog, Udruga slijepih Međimurske županije, Udruga oboljelih od celijakije, ŽNK Međimurje Čakovec, Udruga oboljelih od celijakije sjeverozapadne Hrvatske, Županijska liga protiv raka Čakovec, Savez udruga "Prvi korak", Udruga za autizam Pogled, Udruga Međimurski slatkiši, Centar za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID, Hrvatska udruga slijepih i slabovidnih, Udruga sportske rekreacije "Urbani sportovi", Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije i Platforma za Društveni centar Čakovec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content