Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Veselim sportskim druženjem osnovnoškolci otvorili novu atletsku stazu u Belici

Datum objave: 20. svibnja 2022.

Titula Europske regije sporta koju Međimurje ponosno nosi u 2022. godini prilika je za razvoj sportske infrastrukture na području županije, a velikim sportskim druženjem svečano je otvoren jedan od realiziranih projekata – novo sportsko igralište, odnosno atletska staza s borilištima u Belici.

Na području općine Belica, škola je uvijek imala prioritet, a mještani su ju uvijek doživljavali „svojom“ i važnom što je glavni razlog nadstandarda koji pružamo našim učenicima. Imamo jednosmjensku nastavu, veliku sportsku dvoranu, 4 produžena boravka, a prekrasna atletska staza nešto je što nismo ni sanjali da bi mogli imati, stoga hvala Županiji i Općini koje nas prate u svim projektima.“, istaknuo je ravnatelj Osnovne škole Belica Antun Žulić.

Nova atletska staza smisleno je smještena uz Osnovnu školu Belica te će se koristiti za potrebe osnovnoškolske nastave i provođenje pedagoških aktivnosti, ali i za potrebe svih mještana općine i susjednih naselja. Ima 6 staza, bacalište kugle, zaletište i skakalište za skok u dalj te skok u vis kao i malonogometno igralište s prirodnom travom unutar atletske staze na kojoj je postavljena tartan podloga.

Ukupna vrijednost investicije je 1,65 milijuna, a financijska sredstva za projekt osigurali su Općina Belica, Međimurska županija te Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske. Kako je naglasio načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi, izgradnjom staze svim mještanima, a posebno najmlađima, pružene su veće mogućnosti.

No ovom ulaganjem nije omogućena samo bolja sportska infrastruktura, već je to je u nizu projekata kojim se želi potaknuti Međimurke i Međimurce na druženje i još aktivnije bavljenje sportom. „Međimurje je „najsportskija“ županija, imamo najviše sportskih udruga, najviše nogometaša po stanovniku, odlične vrhunske sportaše koji osvajaju svjetska odličja, srčane rekreativce i sportske volontere te zato s razlogom nosimo titulu Europske regije sporta.“, kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je stazu otvorio zajedno s učenicima Osnovne škole Belica koji su pokazali svoje sportske sposobnosti i odmah isprobali stazu i borilišta.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content