Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća započeli Dani općine Šenkovec

Datum objave: 19. svibnja 2022.

Općina Šenkovec proslavit će 22. svibnja Dan općine i 25. rođendan, a proslava je započela svečanom sjednicom Općinskog vijeća u dvorani Sportsko-rekreacijskog centra Gorčica.

Svoj dan Šenkovec slavi na dan Svete Jelene Križarice, zaštitnice župe, a što je sve u proteklih godinu dana radilo Općinsko vijeće Općine Šenkovec istaknula je predsjednica Ruža Sermek, dok se načelnik Općine Šenkovec Robert Meglić osvrnuo na projekte koji su u tijeku i na planove za razvoj općine. Jedan od najvažnijih realiziranih projekata je uređenje i rekonstrukcija prometnica u Knezovcu, a Općina je pristupila rekonstrukciji Trga sv. Jelene na kojem se izvode radovi na ugradnji novih opločnika, uređuje se hortikultura te će se izgraditi fontana, ali i opremiti i proširiti dječje igralište čime će Šenkovec dobiti novo uređeno centralno okupljalište mještana.

Obnovit će se i košarkaško igralište u Šenkovcu i rukometno igrališta u Knezovcu, kao dio ulaganja u sportsku infrastrukturu u godini kada Međimurje nosi titulu Europske regije sporta, a u financiranje spomenutih projekata uključila se Međimurska županija. Župan Matija Posavec svim mještanima uputio je čestitke povodom Dana općine.

Svečana sjednica Općinskog vijeća uvijek je prilika da se nagrade zaslužni pojedinci ili udruge zbog promicanja općine. Povelju Općine primio je Nogometni klub Šenkovec za 75 godina djelovanja i doprinos promociji sporta, a priznanje Općine primio je Stolnoteniski klub Šenkovec za 70 godina djelovanja.

Svečanoj sjednici nazočili su načelnik bratske općine Krašić iz zagrebačke županije Josip Petković Fajnik, načelnici susjednih međimurskih općina i drugi uvaženi gosti, predstavnici javnih institucija, ustanova i tvrtki, a svečanost je pjesmom obogatio školski zbor Osnovne škole Petar Zrinski Šenkovec pod vodstvom profesora Karla Petrovića.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content