Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan primio nagrađene sportaše s Državnih susreta djece hrvatskih branitelja

Datum objave: 13. svibnja 2022.

Državni susreti djece hrvatskih branitelja u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata održani su krajem travnja u Selcu. Susreti se provode već jedanaestu godinu kao niz radionica i igraonica za djecu branitelja osnovnoškolskog uzrasta.

Međimursku županiju predstavljalo je njih 24 od kojih je njih 19 osvojilo medalje. Povodom toga župan Međimurske županije Matija Posavec sa svojim zamjenikom Josipom Grivcem upriličio je prijem za nagrađene učenike i njihove voditelje Stjepana Horvata, Dragana Podvezanca, Dražena Posavca i Franje Horvata.

Bila je to prigoda da im župan i osobno čestita na ostvarenim uspjesima te da ih potakne da se i dalje trude i vježbaju, pa rezultati zasigurno neće izostati. Također je iskoristio priliku istaknuti kako će uvijek imati potporu Međimurske županije koja prati rad i aktivnosti udruga branitelja, stipendira djecu branitelja i pomaže njima i roditeljima u daljnjem školovanju.

Natjecanje se sastajalo od osam disciplina, dok su naši Međimurci sudjelovali u nogometu, modeliranju, likovnim radionicama, elektronskom pikadu i stolnom nogometu te dostojno predstavljali svoju županiju. Zlatno odličje osvojili su Mihaela Vidaković u likovnim radionicama, Noa Mihoci i Karlo Kovač u elektronskom pikadu, David Kovačić, Josip Kovačić, Emil Vrbanec, Karlo Povodnja u stolnom nogometu. Srebrnu medalju osvojili su Stjepan Huzjak u modeliranju i Ema Huzjak u elektronskom pikadu, kao i starija malonogometna ekipa u sastavu Marko Bakač, Borna Brzuhalski, Petar Novak, Vinko Cirkvenčić, Fran Vidović, Kevin Čerjavić i Nino Andrašec, dok su brončanu medalju osvojili Simona Bašek u modeliranju, Karlo Tkalčec i Luka Janušić u elektronskom pikadu.

Ekipa Međimurske županija s osvojenih 19 medalja proglašena je najboljom ekipom Državnih susreta djece hrvatskih branitelja za što su primili pehar ukupnog pobjednika susreta.

Branitelji su pozvali župana da im se pridruži u Goričanu gdje će se 29. svibnja 2022. godine održati Županijski sportski susreti Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata kao i kvalifikacijsko sportsko natjecanje djece i unuka hrvatskih branitelja za plasman na državne sportske susrete.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content