Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Za Međunarodni dan sestrinstva priznanja medicinskim sestrama i tehničarima Županijske bolnice Čakovec za dugogodišnji rad i požrtvovnost

Datum objave: 12. svibnja 2022.

Međunarodni dan sestrinstva obilježava se 12. svibnja u znak sjećanja na začetnicu modernog sestrinstva Florence Nightingale. Tim povodom Županijska bolnica Čakovec organizirala je prijem za medicinske sestre i tehničare kako bi im zahvalila na požrtvovnosti u njihovom radu te nagradila djelatnike koji su navršili 10, 30, 40 i 45 godina uspješnog rada.

U Županijskoj bolnici Čakovec radi više od 400 sestara i tehničara bez kojih je zdravstvena zaštita nezamisliva jer upravo oni najviše vremena provode uz bolesnike, često u najtežim i posljednjim trenucima života. Obilježavajući dan sestrinstva prilika je da se zahvalimo svim medicinskim sestrama i tehničarima na brizi za bolesne i zaštiti zdravih ljudi – istaknula je glavna medicinska sestra Županijske bolnice Čakovec Valerija Korent, dodavši kako je položaj i status medicinskih sestara potrebno više vrednovati, osobito u njihovom usavršavanju.

U prigodi obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva ravnatelj Županijske bolnice Čakovec, dr. Igor Šegović uručio je priznanja medicinskim sestrama i tehničarima koji ove godine obilježavaju 10, 30, 40 i 45 godina rada. Čestitkama i zahvali na plemenitosti, humanosti i predanom radu pridružili su se župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb MŽ Sonja Tošić-Grlač, predsjednik podružnice Hrvatske komore medicinskih sestara Međimurske županije Goran Toplek, predsjednica podružnice Hrvatske udruge medicinskih sestara Županijske bolnice Čakovec Božena Kapitarić, u ime povjerenstva Međimurske županije Hrvatske liječničke komore dr. Marin Smilović te ravnatelji drugih zdravstvenih ustanova.

Tako su posebne zahvale za navršenih 45 godina rada uručene Trupković Ljubici, Belović Slavici, Mikolaj Zdravku, Jagarinec Slavici i Topolnjak Anđeli.

Punih 40 godina navršile su Kapitarić Božena, Knok Štefanija, Flac Liljana, Friščić Anica, Bukal Ljiljana, Lisjak Dijana, Šegović Ruža, Zrna Tatjana, Šoltić Liljana, Cilar Marijana, Šimunić Mira, Krsnik Suzana i Golubić Liljana, 30 godina rada navršile su Škrobar Anita, Siladi Nataša, Ivelić Lidija, Okić Mirjana, Švenda Željka, Stojanović Đurđica, Klobučarić Marija i Režek Novak Blaženka, a 10 godina rada obilježavaju Klobučarić Martina, Zdaček Ivana, Lesjak Vanja, Nemec Jelena, Halabarec Matija, Ribić Valentina i Baniček Novak Zrinka.

Medicinske sestre i tehničari najveća su zdravstvena profesija koja ima veliku ulogu u kreiranju zdravstvene zaštite, posebice u pandemiji COVID-a, kada su upravo oni iskazali ogromne napore u radu i pružanju kvalitetne zdravstvene skrbi za sve bolesnike. U Županijskoj bolnici Čakovec u protekloj godini hospitalizirano je 2.432 COVID pacijenta, dok je ukupno bilo hospitalizirano čak 13.729 pacijenata – naglasio je u svom govoru ravnatelj Županijske bolnice, dr. Igor Šegović. „U svoj posao dajete sebe, nesebično izlažete svoje živote kako bi pomogli drugima, i hvala vam na tome.“

Župan Matija Posavec rekao je kako se puno ulaže u kvalitetu zdravstvenog sustava, u opremanje, adaptaciju ali i stvaranju boljeg standarda pacijentima i djelatnicima „Zdravstveni sustav činite Vi, vaša posvećenost poslu i ne odustajanje od izazova. Svakodnevno prepoznajemo vašu važnost i ulogu u društvu. Želim vam zahvaliti u ime svih stanovnika i pacijenata naše županije, u ime onih koji koriste naše zdravstvene usluge, jer u takvim životnim situacijama pomoć medicinskog osoblja je najvažnija.

Svečanom obilježavanju Međunarodnom danu sestrinstva uključio se zbog Srednje škole Čakovec pod vodstvom voditeljice Petre Horvat.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content