Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Turistička zajednica Međimurske županije objavljuje natječaj za podršku turističkim manifestacijama

Datum objave: 11. svibnja 2022.

Ususret jednoj od najprepoznatljivijih manifestacija na području Međimurja – Urbanovo,  Turistička zajednica Međimurske županije i Međimurska županija zajedno su najavile Javni poziv za dodjelu potpora turističkim događanjima u 2022. godini.

Međimurska županija je u strategiji razvoja turizma odlučila snažno podržati uvođenje novih turističkih sadržaja i smještajnih kapaciteta  kroz dodjelu bespovratnih potpora za sufinanciranje turističkih projekata i potporama za turističke manifestacije. Do sada je, zahvaljujući tim potporama, realizirano  84 novih turističkih projekata, a prošle godine uspješno je sufinancirano 29 projekata. Poticanjem organizacije enogastronomskih, kulturno-zabavnih, sportskih i povijesno-tradicijskih sadržaja obogaćuje se turistička ponuda i jača brend Međimurja kao destinacije izvrsnosti kontinentalnog turizma.

Međimurska županija najuspješnija je destinacija kontinentalnog turizma, a turizam u Međimurju godinama raste, što je rezultat uspješnog ulaganja u turizam i ponude kvalitetnog sadržaja.

Voditelj turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, predsjednik Turističke zajednice i župan Matija Posavec te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo poljoprivredu i turizam Darko Radanović najavili su natječaj za potpore turističkim događanjima s ciljem još većeg unapređenja i obogaćivanja turističkih proizvoda, povećanju broja noćenja, ali i razvoju novih sadržaja.

 „Javni poziv provodimo uz podršku Međimurske županije, koja nam je cijelo vrijeme veliki oslonac. Ukupnim iznosom potpora od  250 000 kuna nastojimo usmjeriti sadržaje prema turistima te podići kvalitetu samih događaja. Naime,  23 % naših gostiju izjašnjava se kako im je jedan od glavnih motiva dolaska u Međimurje sudjelovanje u različitim turističkim manifestacijama.“, rekao je direktor Turističke zajednice Međimurske županijeRudi Grula, te istaknuo kako je želja da manifestacije generiraju što više turističkih noćenja.

Na javni poziv se mogu javiti pravne i fizičke osobe koje su registrirane za obavljanje ugostiteljske, turističke ili agencijske djelatnosti, sportsko-rekreativne, kulturno-umjetničke i ekološke udruge, strukovne organizacijske s područja turizma te turističke zajednice općina i gradova. Razmatrat će se prijave koje će za cilj imati sportsko-rekreativne, eno-gastronomske i kulturno-zabavne događaje. 

Župan Matija Posavec istaknuo je kako snažno nastavljamo razvijati Međimurje kao Europsku destinaciju kontinentalnog turizma, razmišljamo nekoliko godina unaprijed i svaki naš projekt ili potpora pomno je planiran. „Naša strategija razvoja i promocija Međimurja na dobrom su putu što pokazuju rezultati ostvarenih noćenja i dolascima domaćih i stranih gostiju, a potporama želimo još više popularizirati naše mnogobrojne i kvalitetne manifestacije, promovirati nove sadržaje te motivirati dionike u turizmu da ulažu u smještajne kapacitete. Međimurje je vrlo atraktivna destinacija koja nudi spoj prirode, kulture, povijesti i enogastronomije.“, rekao je župan te naglasio kako županija namjerava i dalje poticati razvoj turizma koji se posredno veže na sve ostale gospodarske grane.

Međimurska županija je uspješno realizirala projekte Ekomuzeja Međimurje malo, Riznice Međimurja, Muzeja prirodne baštine u Križovcu, a sudjeluje u projektu izgradnje vidikovca na Mađerkinom bregu, izgradnji interpretacijskih centara, dok su pripremi novi turistički projekti poput obnove dvorca Feštetić u Pribislavcu, uređenje „Hiže Međimurske popevke“ u Donjoj Dubravi, i nizu manjih projekata po gradovima i općinama.

Javni pozivi za dodjelu potpora turističkim događanjima u 2022. godini bit će objavljeni na internetskim stranicama Međimurske županije i Turističke zajednice Međimurske županije u srijedu, 11. svibnja 2022., a krajnji rok za podnošenje kandidatura je 11. lipnja 2022. godine.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content