Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Najava CEESEN partnerske konferencije u sklopu projekta CEESEU – Održiva energetska unija Središnje i Istočne Europe

Datum objave: 9. svibnja 2022.

U sklopu projekta CEESEU – Održiva energetska unija Središnje i Istočne Europe (engl. Central Eastern European Sustainable Energy Union) 18. i 19. svibnja 2022. godine u gradu Ptuju u Sloveniji organizira se CEESEN (Central Eastern European Sustainable Energy Network) partnerska konferencija.

Cilj projekta CEESEU financiranog iz programa OBZOR 2020 je podizanje kapaciteta lokalnih samouprava kako bi razvili kvalitetne Akcijske planove energetski i klimatski održivog razvitka – SECAP-e (Sustainable Energy and Climate Action Plan). Navedeni dokumenti potiču na povećanje energetske učinkovitosti i smanjenje emisija stakleničkih plinova na području jedinica lokalne samouprave te time pomažu regijama da zadovolje ambiciozne klimatske ciljeve Europske unije. Na projektu CEESEU uz Međimursku energetsku agenciju d.o.o. surađuje još 10 partnera iz 10 zemalja središnje i istočne Europe. Osim hrvatskih partnera, tu su i partneri iz Estonije (koji su ujedno i vodeći partner na projektu), Austrije, Slovenije, Latvije, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Češke i Njemačke.

Ukoliko je Vaša institucija spremna postati dijelom borbe protiv klimatskih promjena te se bavi pitanjima koja se tiču energetskog i klimatskog planiranjaenergetske učinkovitostiupotrebe obnovljivih izvora energijeenergetskog siromaštva i/ili pravedne tranzicije pridružite se ovom događaju i naučite nešto novo od stručnjaka i pionirskih gradova te iskoristite mogućnost uspostave učinkovitih partnerstava izvan granica Republike Hrvatske.

Pozivamo Vas u slikoviti Ptuj kako biste mogli podijeliti s nama Vaša iskustva u izradi i implementaciji planova za prilagodbu i ublažavanje klimatskih promjena i kako biste dobili informacije o mogućim rješenjima kako da navedene planove pretvorite u stvarnost.

U slučaju da nam se ne možete osobno pridružiti u Ptuju, sve prezentacije i rasprave moći ćete pratiti i online.

Glavne teme ove konferencije su sljedeće:

  • Opći uvod u izradu SECAP-a – za one koji su novi na putovanju;
  • Održive strategije – za one koji su već započeli s određenim aktivnostima, ali imaju pitanja vezana uz implementaciju i financiranje;
  • Studije slučaja i primjeri dobre prakse – za učenje, podršku te razmjenu iskustava i ideja.

Više informacija o događaju kao i korisnih inputa o našim glavnim temama možete naći na službenoj stranici projekta  dostupnoj na https://ceesen.org/en/news/.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, ali je potrebna prethodna registracija.

MOLIMO VAS REGISTRIRAJTE SE PUTEM SLJEDEĆE POVEZNICE.

RADUJEMO SE VAŠEM DOLASKU!

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content