Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Donji Kraljevec brojnim programima obilježava svoje dane

Datum objave: 7. svibnja 2022.

Općina Donji Kraljevec nizom programa obilježava svoje dane. Središnji događaj je Svečana sjednica Općinskog vijeća, održana u petak, 6. svibnja, u prostorijama Općine, na kojoj su podijeljena najviša općinska priznanja pojedincima i udrugama za iznimne zasluge u promociji svih naselja koja pripadaju Općini Donji Kraljevec.  

Predsjednik Općinskog vijeća Mladen Taradi i načelnik Općine Miljenko Horvat, u svojim su govorima izrazili zadovoljstvo napretkom Općine koji je vidljiv u svakom segmentu društva, osobito u gospodarskoj razvijenosti koja je na samom vrhu Hrvatske.  „Posljednje dvije godine pred nama su bili brojni izazovi koje smo uspješno savladali, gospodarstvo raste, otvaraju se nova radna mjesta, nezaposlenost je vrlo mala, a to potiče daljnja ulaganja u stanogradnju, javnu infrastrukturu i potrebu za novim sadržajima. Danas se okrećemo projektima „pametnih gradova“, postavljene su kamere na svim javnim površinama radi sigurnosti mještana, uređuju se i asfaltiraju nove pješačke staze, adaptiraju se društveni domovi, a pripremaju se i projekti za naredno razdoblje.“

Svečanoj sjednici prisustvovali su brojni gosti, među kojima, župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik župana Josip Grivec, predsjednik Županijske skupštine Dragutin Glavina sa potpredsjednikom Ivicom Baksom, načelnici susjednih općina, te predstavnici prijateljskih općina iz Mađarske, i općine Bale u Istarskoj županiji, s kojom će se uskoro potpisati i Povelja o suradnji.

Župan Matija Posavec čestitao je svim dobitnicima najviših općinskih priznanja, istaknuvši dosadašnja ulaganja Međimurske županije u obnovu škola i sportskih dvorana u Donjem Kraljevcu i Hodošanu, ambulante i vrtića, te najavio ulaganja i podršku obnove područne škole u Svetom Jurju u Trnju i pomoć kod dogradnje dječjeg vrtića, proširenju ljekarne i rekonstrukciji prometnica.

Najviše ovogodišnje priznanje,  Grb Općine Donji Kraljevec, primio je Andrija Ilijaš za dugogodišnji rad na području vatrogastva. Plaketom Općine nagrađeni su ŠRD „Trnava“ Hodošan za 60 godina, a NK „Borac“ Donji Hrašćan za 50 godina aktivnog djelovanja u području sporta, ZEU „Prode“ Hodošan za 20 godina djelovanja u provođenju ekoloških akcija i podizanju ekološke svijesti mještana, te Ivan Tkalec iz Palinovca za dugogodišnji rad u vatrogastvu. Priznanje Općine Donji Kraljevec za sportska dostignuća dobili su Jasmina Ilijaš, Mažoretkinje Općine Donji Kraljevec, Twirling klub, DVD Palinovec – ekipe Žene A1, Žene A2, Muški A, Muški B, Ivana Pozderec, Luka Pozderec, Mia Sabol, Tena Vurušić, Dorian Čavlek. Dodijeljena su priznanja uspješnim učenicima i studentima, pa su tako nagrađene Ivana Pintarić, Gloria Kovač i Lorena Kalšan.

U ime nagrađenih obratio se Andrija Ilijaš koji je zahvalio svima koji su prepoznali njihov rad, angažman i ljubav prema općini.

U umjetničkom dijelu programa nastupio je ženski pjevački zbor Udruga „Pjesma“, koji će u nedjelju, 7. svibnja, s početkom u 17 sati u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu, održati koncert posvećen „Svim divnim majkama“.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content