Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Udruga slijepih Međimurske županije potiče društveno poduzetništvo

Datum objave: 6. svibnja 2022.

Udruga slijepih Međimurske županije danas je održala početnu konferenciju projekta “Razvoj društvenog poduzetništva za slijepe” koji je osmišljen kao prilika za razvoj i unapređenje društvenog poduzetništva na području grada Čakovca i Međimurske županije.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020., ukupne vrijednosti više od 600 tisuća kuna, a predviđeno trajanje projekta je 18 mjeseci. U sklopu projekta “Razvoj društvenog poduzetništva za slijepe osobe” od 7. svibnja 2022. godine započinje sa radom salon za masažu “Lumbago” čiji osnivač, Udruga slijepih Međimurske županije, omogućuje zapošljavanje slijepih osoba.

Predstavljanju projekta prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, predsjednica Udruge slijepih Međimurske županije Marija Ciglar, predsjednik Hrvatskog saveza slijepih Vojin Perić.

Voditeljica projekta Ivana Mikac objasnila je kako su ciljevi projekta razvoj društvenog poduzetništva na području grada Čakovca i Međimurske županije, te naglasila kako je to prilika da se nezaposlene slijepe osobe uključe u društvo. 

U kratkom obraćanju župan Posavec dao je podršku ovom projektu te naglasio kako je veliki korak otvaranje ovakve vrste društvenog poduzetništva, ali i pohvalio angažman jedne od najaktivnijih i najkvalitetnijih udruga slijepih u Hrvatskoj. „Slabovidnost ne smije biti nedostatak, a prilike moraju biti jednake za sve, kao i mogućnosti koje se trebaju iskoristiti.“ poručio je župan i Udruzi poželio puno rada i angažmana koji će ih obogatiti, ali i motivirati da se i dalje uključuju u aktivnosti koje provodi Udruga.

Predsjednik Hrvatskog saveza slijepih Vojin Perić, pohvalio je Međimursku županiju koja kontinuirano prati i potpomaže u radu Udruge slijepih Međimurske županije. „Svako postignuće i svaka suptilna integracija i uključivanje u društvo koje ima smisla, mene čini veselim i manje slijepim“ poručio je.

Važni ciljevi projekta su stjecanje stručnih i poslovnih vještina zaposlenika te članova Udruge, podupiranje postojećih društvenih poduzetnika poticanjem ravnoteže između društvenih i ekonomskih ciljeva poslovanja, kao i povećanje vidljivost društvenog poduzetništva putem informiranja javnosti.

Udruga slijepih Međimurske županije za petero svojih članova osigurat će izobrazbu za wellness terapeute, medicinske terapeute i aromaterapeute.

Okupljenima su se obratili gradonačelnica Cividini i gradonačelnik Srpak koji su Udruzi čestitali na svim projektima koje uspješno provode te istaknuli kako su uvjereni da će i ovaj projekt biti uspješno realiziran.

Lumbago salon za masažu otvoren je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 12 do 19 sati, utorkom od 8 do 15 sati, a subotom od 8 do 13 sati, na adresi Ruđera Boškovića 4, Čakovec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content