Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za četvrtak, 5. svibnja 2022.

Datum objave: 5. svibnja 2022.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 99 uzoraka, od čega je evidentirano 31 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 31,3% pozitivnih od broja testiranih. Brzim antigenskim testiranjem potvrđeno je 8 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2. Iz drugih županija javljeno je da je PCR-om dokazan SARS-Cov-2 kod 5 osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 38 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 184. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 123 950 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 11 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirane su 3 osobe, otpuštene su 2 osobe. Nema preminulih osoba.

Građani se mogu cijepiti utorkom i petkom od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content