Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Stotinjak najboljih znalaca iz biologije okupljeno u Međimurju – Osnovna škola Sveti Martin na Muri domaćin državnog natjecanja za osnovne i srednje škole

Datum objave: 3. svibnja 2022.

Osnovna škola Sveti Martin na Muri domaćin je Državnog natjecanja iz biologije koje traje do četvrtka, 5. svibnja. Na ovogodišnje natjecanje pozvano je 34 učenika 7. i 8. razreda osnovnih škola i 64 učenika od 1. do 4. razreda srednjih škola koji se natječu u znanju, te 18 učenika osnovnih i srednjih škola s 14 istraživačkih radova, a koje je cijele godine pripremalo 79 mentora.

Sudionike natjecanja pozdravila je ravnateljica Osnovne škole Sveti Martin na Muri Petra Novinščak koja je istaknula da im je iznimna čast i zadovoljstvo biti domaćinom ovogodišnjeg natjecanja. „Želim da nam ovo natjecanje svima ostane u lijepom sjećanju po postignutim rezultatima, sklopljenim prijateljstvima i druženju. Uživajte u našem Međimurju“,  poručila je ravnateljica.

Svečanom otvorenju prisustvovali su načelnik Općine Martin Srša, predsjednica Državnog povjerenstva Marina Ništ i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je učenicima i njihovim mentorima poželio dobrodošlicu u Međimurje „Drago mi je što u Međimurju, najsjevernijoj točki Hrvatske imamo priliku ugostiti najbolje znalce iz biologije, a svima vam želim puno uspjeha u rješavanju ispita te prezentaciji samostalnih istraživačkih radova.

Osnovnu školu Sveti Martin na Muri pohađa 211 učenika u 12 razrednih odjela, škola je vrlo aktivna u provođenju nastavnih i izvannastavnih aktivnosti o čemu svjedoči realizacija pedesetak manjih kurikulumskih projekata godišnje. Učenici su aktivni u brojnim grupama, sekcijama i kreativnim radionicama, provode međunarodne projekte, a vrlo je aktivna Učenička zadruga Tinček.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content